Sport

Simeone odbio Saudijce i njihove milione: Isto bih im rekao i da su "pojačali" ponudu

Trener Atletiko Madrida ni posle 12 godina nema nameru da menja sredinu, a naročito ne da se seli na Bliski istok
Simeone odbio Saudijce i njihove milione: Isto bih im rekao i da su "pojačali" ponuduGetty © Gonzalo Arroyo Moreno / Stringer

Brojni fudbaleri napustili su ovog leta evropske klubove i odlučili da se presele u Saudijsku Arabiju, nakon što je ova zemlja odlučila da počne sa deljenjem ogromnih ugovora kako bi privukla fudbalske zvezde u njihovu ligu.

Otišli su u Arabiju igrači poput Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Sergeja Milinković-Savića i mnogih drugih, ali trener Atletiko Madrida Dijego Simeone nijednog trenutka nije imao dilemu da li želi da odbije njihove napore.

Trener "jorgandžija" dobio je nedavno ponudu da nastavi karijeru baš u Saudijskoj Arabiji, a navodno bi godišnje zarađivao oko 40.000.000 evra. Ipak, popularni "Čolo" je bio jasan.

"Nijednog trenutka se nisam zapitao šta bi trebalo da uradim. Ta ponuda mi ništa nje značila. Prava istina je da sam srećan tu gde jesam. Ne bih se predomislio ni da su me ponovo pozvali i pojačali ponudu. Srećan sam u Atletiku", rekao je Simeone koji je na klupi madridskog kluba od 2011. godine.

Španski mediji nisu naveli koji saudijski klub je slao ponudu Argentincu, ali imajući u vidu njegov stav - nije ni naročito važno.

image