Sport

Tanjga otkrio Sinišinu humanu stranu: Mihajlović plaćao operacije ljudima koje nije ni poznavao

Bivši saigrač u Crvenoj zvezdi i Vojvodini i kum Siniše Mihajlovića, Miroslav Tanjga, otkrio je neke nepoznate detalje iz života legende našeg fudbala
Tanjga otkrio Sinišinu humanu stranu: Mihajlović plaćao operacije ljudima koje nije ni poznavaoGetty © Marco Luzzani / Stringer

Pokojni Mihajlović je bio jako human, ali o tome gotovo nikada nije želeo da govori u javnosti.

"Ljudima je pomogao puno i nikada nije pričao o tome. Možda samo ja znam koliko je operacija platio, čak i onima koje nije poznavao, koliko novca je dao za Dečje selo u Sremskoj Kamenici i da ne nabrajam dalje", rekao je Tanjga.

Siniša je bio selektor fudbalske reprezentacije Srbije 2012. i 2013. godine. Kako nije uspeo da odvede nacionalni tim na Svetsko prvenstvo koje se održavalo u Brazilu 2014. godine, došlo je do prekida saradnje. Njegov mandat pratili su razni skandali od čega je jedan i onaj sa Ademom Ljajićem, kada nije želeo da peva srpsku himnu, iako je potpisao ugovor, kao i svi ostali reprezentativci, da će pevati, zbog čega je izbačen iz tima. Tanjga, koji je tada bio Mihajlovićev pomoćnik iz prve ruke zna šta se sve dešavalo u taboru "orlova".

"Mislim da je došao u pogrešno vreme. Objektivno u tom momentu su Belgija i Hrvatska bile bolje reprezentacije od nas. Da je došao par godina kasnije, mislim da bi zatekao bolji igrački kadar. Ipak, uspostavio je neki red i učinio dosta za atmosferu u reprezentaciji".

Mihajlović je kratko bio trener Milana, ali je brzo zbog sukoba sa predsednikom Silvijom Berluskonijem napustio klub.

"Sinišu je vređalo to što Berluskoni misli da može da mu kaže ko treba da igra, a ko ne. I baš zbog toga je terao po svome. Silvio je na kraju i oterao zbog toga, ali je kasnije priznao da je otkaz Siniši njegova najveća greška.  Posle svega su se često viđali, Berluskoni je shvatio koliko je Siniša bio pravedan i kao čovek u mnogo čemu izuzetan", rekao je Tanjga.

image