Sport

Nadal: Očekivao sam da Novak osvaja grend slemove, ali tri u ovoj sezoni...

"Bik sa Majorke" iznenađen je uspehom najvećeg rivala u 2023. godini i dominacijom koju je uspostavio uprkos velikim izazovima
Nadal: Očekivao sam da Novak osvaja grend slemove, ali tri u ovoj sezoni...© Borja B. Hojas / Stringer

Rafael Nadal izjavio je da je iznenađen rezultatima Novaka Đokovića u ovoj sezoni i činjenicom da je osvojio tri grend slem titule, a da je na četvrtom igrao finale.

Đoković je ove sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, čime je i zvanično postao najbolji teniser svih vremena.

"Mogao sam da zamislim da će Đoković osvajati grend slemove ove sezone, ali nisam mislio da je moguće da osvoji tri, jer su mlađe generacije izuzetno snažne", počeo je Nadal.

Španac je istakao da je njegov sunarodnik Karlos Alkaraz mogao da spreči Novaka u pohodu na ovoliki broj pehara, ali da, iako nije uspeo u tome u Parizu, u Londonu je napravio veliki uspeh.

"Alkaraz je imao sjajnu šansu da izbegne to na Rolan Garosu, ali nažalost, desilo mu se to što mu se desilo. Ipak, kasnije se iskupio na Vimbldonu i ostvario nešto istorijsko za naš sport."

Nadal je prošle godine osvojio dva grend slema i sada ih ima 22, ali se nalazi na drugom mestu iza rekordera Novaka Đokovića koji ima 24.

"Na kraju, svi znamo da je Đoković ono što jeste i da je postigao nešto istorijsko, nešto što do sada nismo videli da je neko postigao i na tome mu možemo samo čestitati", zaključio je Nadal.

"Bik sa Majorke" se trenutno oporavlja posle povrede kuka, počeo je da trenira, ali je priznao da još oseća bolove i nije siguran kada će se vratiti na teren.

Rafa je najavio da će mu sledeća sezona biti poslednja u profesionalnoj karijeri.

Što se Đokovića tiče, on će odigrati još dva turnira – masters u Parizu i Završni turnir u Londonu – kao i Završni turnir Dejvis kupa u Malagi.

Najbolji teniser današnjice drži teniski tron i ima veliku priliku da osmi put godinu završi kao "broj 1", ali i da dođe do jubilarne, 400. sedmice na toj poziciji.

image
VV inauguration
banner