Sport

Čimajev se obratio Kadirovu: Pustite me da branim Palestinu

Čečenski MMA borac Hamzat Čimajev, nakon pobede u 294. UFC događaju, obratio se lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu od kojeg je zatražio dozvolu da ide i da brani Palestinu
Čimajev se obratio Kadirovu: Pustite me da branim PalestinuGetty © James Gilbert

Hamzat je nastavio da oduševljava MMA svet svojim borbama u oktagonu.

Čečenski borac, koji je 2013. emigrirao u Švedsku, a trenutno se bori pod zastavom UAE, uspeo je da savlada Kamarua Usmana.

UFC 294. spektakl je prvobitno trebalo da spoji Čimajeva i Paola Kostu, ali je zbog povrede, umesto Brazilca, u kratkom roku "upao" Kamaru Usman.

Većinskom odlukom sudija, Hamzat Čimajev je odneo pobedu i poboljšao svoj učinak u karijeri na 13 pobeda iz isto toliko borbi.

Nakon pobede, Čimajev je imao jaku poruku vezanu za aktuelnu situaciju u Palestini.

On se obratio lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu, tražeći dozvolu da se pridruži borbi u Palestini.

"Ljudi, znate šta se trenutno dešava u svetu. Nisam bio srećan boreći se u kavezu, kad znam i kad vidim da deca umiru“, započeo je Čimajev publici u Abu Dabiju.

"Uz vašu podršku, nije mi problem da se borim u oktagonu, a ako mi date dozvolu – kunem se – ja ću prvi putovati tamo. Molim vas, dajte mi oružje i dozvolite mi da se borim za Palestinu", rekao je Čimajev.

Kadirov je nakon borbe čestitao Čimajevu na "Telegramu", pohvalivši borca za "oštru osudu nasilja nad stanovnicima Gaze".

"Hamzat je pokazao koliko srce pravog muslimana boli za bratsku palestinsku naciju", napisao je čečenski lider.

image