Sport

MMA: Pereira nokautirao Adesanju za titulu srednje kategorije

MMA borac Aleks Pereira novi je UFC šampion srednje kategorije (do 84 kg).
MMA: Pereira nokautirao Adesanju za titulu srednje kategorijeGetty © Jamie Squire / Staff

Brazilac je u nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu u glavnoj borbi priredbe UFC 281 u njujorškom “Medison skver gardenu” nokautom u petoj rundi zbacio sa trona Novozelanđanina Izraela Adesanju.

Adesanja i Pereira su prikazali odličnu borbu do pete runde, a Nigerijac je imao prednost u poenima.  To nije sprečilo Pereiru da napada i konstantno bude agresivniji. Sa druge strane Adesanja je u finišu prve runde bio bliži pobedi, ali je kraj runde uticao da Brazilac nastavi dalje.

Zatim, Adesanja je napao i u trećoj rundi što je uticalo da Pereira dodatno rizikuje, a to mu se isplatilo u petoj rundi. Usledio je snažan levi kroše Brazilca, a posle toga se desila silovita kombinacija Brazilca od koje Adesanja nije mogao da se odbrani i sudija Mark Godard bio je prinuđen da prekine borbu.

Ovo je treći put da se njih dvojica susreću, ali prva dva puta su bila u kik-boksu. Borac iz Sao Paula je 2016. pobedio jednoglasnom odlukom sudija, a 2017. godine je baš kao i u ovoj borbi levim krošeom nokautirao Adesanju.

Adesanja je uspeo da u pet navrata odbrani titulu, ali je posle nokauta Pereire okončana njegova vladavina. Sada ima 23 pobede i 2 poraza u profesionalnim borbama. Sa druge strane, Pereira ima skor 7-1 u profesionalnim borbama, 4-0 otkad je u novembru 2021. godine debitovao u elitnoj promociji UFC.

image