Sport

Tonaliju 10 meseci suspenzije - Italijan zbog klađenja propušta i Evropsko prvenstvo

Vezisti Njukasla je pretila kazna i do tri godine, ali će dobiti najnižu moguću kaznu zbog toga što je sarađivao sa italijanskim vlastima
Tonaliju 10 meseci suspenzije - Italijan zbog klađenja propušta i Evropsko prvenstvoGetty © George Wood / Stringer

Italijanski fudbaler Sandro Tonali trebalo bi da dobije zabranu bavljenja fudbalom od 10 meseca, nakon što je priznao da se kladio na utakmice u kojima je igrao za Milan i Brešu.

Fudbaler Njukasla se već danima nalazi na udaru javnosti zbog otkrivenog skandala, a sada Fabricio Romano navodi da je poznato kakvu će kaznu vezista dobiti.

Romano je objavio da su izvori bliski istrazi otkrili desetomesečnu zabranu igranja, ali to nije sve. Tonali će morati i da nekoliko meseci učestvuje u programu rehabilitacije zbog problema sa klađenjem.

Zbog čitavog procesa, Njukasl je zapretio Milanu višemilionskom tužbom zbog toga što će sada odsustvovati do kraja sezone, nakon što su ga letos doveli iz italijanskog giganta u transferu vrednom 70.000.000 evra.

Rukovodstvo Njukasla planira i da Tonaliju suspenduje platu tokom zabrane igranja, a koja na godišnjem nivou iznosi 8.000.000 evra. Zbog pomenute zabrane, Italijan će propustiti i Evropsko prvenstvo narednog leta.

image