Sport

Jokić dominirao - Denver razbio Čikago: Srbina ne mogu da zaustave, i Vučević bespomoćan

Nagetsi nastavljaju da ređaju pobede na startu nove sezone
Jokić dominirao - Denver razbio Čikago: Srbina ne mogu da zaustave, i Vučević bespomoćan© Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Fenomenalan početak sezone Denvera se nastavlja. Aktuleni NBA šampion upisao je i šestu pobedu u sedmoj utakmici nove sezone, pošto su je na svom parketu ubedljivo savladao Čikago - 123:101.

Ponovo je fantastičnu partiju upisao Nikola Jokić, koji je protiv Bulsa dominirao u svim aspektima i zamalo ostao bez novog "tripl-dabl" učinka. Zabeležio je 28 poena, 16 skokova i devet asistencija.

Jokić je za 33 minuta na parketu šutirao 9/16 iz igre, a imao je i tri ukradene lopte, uz samo jednu izgubljenu. Osim što je reprezentativac Srbije žestoko namučio Crnogorca Nikolu Vučevića pod oba koša, imao je i odličnu podršku.

Raspoložen za igru u redovima Nagetsa bio je Majkl Porter junior, koji je doprineo pobedi sa 27 poena i šest skokova. Redži Džekson je ubacio 16, dok je Eron Gordon uz 15 poena imao i čak 12 skokova.

Pogledajte kakvu partiju je Jokić odigrao protiv Čikaga:

Sa druge strane, Vučević je ostvario učinak od 19 poena i sedam skokova, Demar Derozan je imao 16 poena, a Dževon Karter 16. Ipak, Čikago se držao u egalu sa šampionom samo u prvom poluvremenu, pre nego što je Denver "dodao gas" i krenuo ka sigurnom trijumfu.

Denver sada ima skor 6-1 posle prvih sedam mečeva, dok su Bulsi ostvarili učinak 2-5.

image