Sport

Stojković: Poklonili smo Bugarima oba gola, ali Srbija se izdigla iz toga

Selektor Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan što je njegova selekcija ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo
Stojković: Poklonili smo Bugarima oba gola, ali Srbija se izdigla iz togaGetty © Filip Filipovic / Stringer

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo prvi put posle 24 godine, pošto je u Leskovcu remizirala 2:2 protiv selekcije Bugarske.

"Orlovi" su osvojili bod koji im je bio neophodan da i matematički obezbede plasman na završni turnir u Nemačku.

"Ovo je veliki dan za srpski fudbal. Srbija je dočekala da ima svoju ekipu na Evropskom prvenstvu. Čestitam momcima koji su odradili i borili se do kraja. Srećni smo i zadovoljni", počeo je selektor Dragan Stojković posle meča.

On je bio kapiten reprezentacije Jugoslavije na poslednjem Evropskom prvenstvu 2000. godine, a i sada je deo nacionalnog tima.

"Ispada tako. Setite se jedne epizode protiv Škota i to je veliki pritisak. Rekao sam pre meča da neće biti laka utakmica, ali igrači su pokazali strahovit mentalitet koji treba da krasi ekipu koja veruje u sebe. To je rezultat koji nam je bio dovoljan i to je najvažnije."

Stojković je dodao je njegova ekipa ponovo grešila tokom meča.

"Prvo poluvreme smo kontrolisali utakmicu i stvarali šanse, poveli 1:0. Ali smo znali da neće biti lako. Opet su nam se desile greške, kod oba gola Bugara, poklon golovi s naše strane, ali smo se izdigli iznad toga", rekao je Stojković.

image