Sport

Jokića "tuku" kako stignu, a sudije ćute - Denver izgubio drugi put u nizu

Nagetsi su u lošoj seriji sa tri poraza u poslednja četiri meča, a u Klivlendu je bilo upadljivo i da kriterijum suđenja prema Nikoli Jokiću nije na nivou na kom bi trebalo da bude
Autor: YouTube / nba screen

Košarkaši Denvera upisali su četvrti poraz u sezoni, pošto su u noći između nedelje i ponedeljka izgubili u Klivlendu 121:109.

NBA šampioni tako su upisali treći poraz u poslednja četiri susreta i pokazali da nisu u idealnoj formi, a slabiju partiju nego inače pružio je i Nikola Jokić.

Srpski centar okončao je susret sa 18 poena, 10 skokova i sedam asistencija, u meču u kom je Denver bio u zaostatku tokom čitave utakmice i sa malo raspoloženih igrača.

Jokić je bio daleko bolje čuvan, pa je zabeležio tek osam pogodaka iz 13 šuteva iz igre, mada je i dalje upadljivo da je pored vrlo žustre igre rivala išao na liniju za slobodna bacanja tek pet puta. Sudije i dalje ne nameću pravedan kriterijum suđenja, pa i Srbin daleko više ispašta.

U Denveru je najefikasniji bio Majkl Porter junior sa 21 poenom, dok je Kristijan Braun pridodao 13. U redovima Klivlenda je Darijus Garland bio raspoložen sa 26 poena, dok je Kreg Porter ubacio 21 poen.

Nagetsi su ovim porazom pali na treće mesto Zapadne konferencije, iza Minesote i Oklahome, dok su Kavalirsi upisali sedmi trijumf i nalaze se na osmoj poziciji Istočne konferencije.

image