Sport

Maestralni Jokić nije dovoljan, Denver je u ozbiljnoj krizi

Franšiza iz Kolorada doživela drugi uzastopni poraz, a četvrti u poslednjih pet utakmica i pala sa prvog na čak peto mesto na tabeli
Maestralni Jokić nije dovoljan, Denver je u ozbiljnoj krizi© Tanjug/AP Photo/Michael Wyke

Košarkaši Denvera nalaze se u velikoj krizi, što potvrđuje novi poraz, ovoga puta od Hjustona rezultatom 105:86.

Nagetsi su odigrali možda i najlošiju utakmicu od početka sezone, doživeli drugi uzastopni poraz, četvrti u poslednjih pet, a peti u poslednjih sedam mečeva.

Nije im pomogao ni maestralni Nikola Jokić, koji je upozoravao da ekipa igra slabu odbranu i da pomalo stagnira.

Takođe, ovaj duel igran je u okviru unutarsezonskog NBA turnira, na kojem je Denver ostao bez šansi da se nađe u nokaut fazi.

Jokić je ponovo pružio MVP partiju, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne ubedljiv poraz na gostovanju kod Teksašana.

Momak iz Sombora je na parketu proveo više od 42 minuta i za to vreme postigao 38 poena (14/31 iz igre, 3/8 trojke), imao 19 skokova i osam asistencija.

Malo mu je nedostajalo za još jedan brutalni tripl-dabl, a pored navedenih statističkih podataka, imao je još po tri ukradene i izgubljene lopte.

Međutim, prvo nedovoljan broj asistencija, a onda i činjenica da su samo dvojica njegovih saigrača imala dvocifren učinak, pokazuje koliko je Denver bio loš u napadu.

Kentavijus Kaldvel-Poup ga je pratio sa 20 poena, dok je Majkl Porter junior dodao 14.

Hjuston je to obilato koristio i već na početku utakmice stekao dvocifrenu prednost. "Rakete" su posle prve četvrtine imale +10, da bi na petnaestominutnu pauzu otišle 17 poena viška.

Povratka za goste nije bilo, koji su tek drugi put od početka sezone ubacili manje od 90 poena.

Na drugoj strani, Džejlen Grin je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je Alperen Šengun zabeležio dabl-dabl sa 21 poeno, 15 uhvaćenih lopti i osam uspešnih dodavanja.

Denver sada nema šansu da se bori za trofej u premijernom izdanju NBA turnira, a drastično je pokvario i plasman na tabeli.

"Grumenje" trenutno zauzima petu poziciju na Zapadu sa deset pobeda i šest poraza, iza Finiksa, Dalasa, Minesote i Oklahome.

Hjuston je dva mesta niže sa skorom 8-6.

image