Sport

Binić o Baharovom odnosu sa igračima Zvezde: Pa, Ljupko Petrović je izlazio sa nama u grad

Zvezda u poslednjih sedam godina nije bila konkurentnija u Evropi, razlika je smanjena, a nedostatak sreće je glavni razlog poraza od Jang Bojsa, tvrdi legendarni fudbaler crveno-belih Dragiša Binić
Binić o Baharovom odnosu sa igračima Zvezde: Pa, Ljupko Petrović je izlazio sa nama u grad© Dusan Milenkovic/ATAImages

Zvezda je poražena od Jang Bojsa u Bernu 2:0 (2:0) i završila evropsku priču ove sezone.

"Činjenica je da se igrački dižemo, jedini minus ove sezone su izgubljeni bodovi od Jang Bojsa. Nismo imali sreće, moralo je da bude 2:0 posle pet minuta, na kraju bar četiri od onih šest sedam-šansi moralo je da završi u mreži", rekao je Binić Tanjugu.

Nemam dilemu da smo bolji od njih, dali su nam dva gola bez šanse, utakmica me podsetila na naš duel protiv Grashopersa u Beogradu kada lopta nije htela u gol, naglasio je član Zvezdine šampionske generacije iz Barija.

"Mi sad moramo da se konsolidujemo, pobeda u derbiju je pod obavezno, zbog samopouzdanja igrača, ali i navijača. Najlakše je kritikovati", smatra Binić.

On je prokomentarisao i način na koji Barak Bahar vodi tim.

"Sve razumem i ratno stanje u njegovoj zemlji, ali mora da bude bliži sa igračima. Pa, Ljupko Petrović je izlazio sa nama u grad, ne da bi se provodio, nego na neki način kontrolisao."

"Nije u redu ni uvođenje Kataija i Kange u finišu, kod mene to ne bi moglo", zaključio je Binić i dodao da bi bilo dobro da u derbiju igra što više domaćih igrača jer "bolje osećaju važnost utakmice od stranaca".

Pižon: Bahar dobro pripremio i vodio utakmicu

Četvrta legenda Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon izjavio je da je klub rezultatski podbacio u Ligi šampiona ove sezone, ali i istakao da je crveno-bele sreća napustila zbog nekih prethodnih sezona kad su pobeđivali uz slabije igre.

"Rezultatski smo podbacili i nismo smeli sebi da dozvolimo da od šest bodova u dvomeču sa Jang Bojsom osvojimo samo jedan", istakao je Petrović za Tanjug.

"To jeste neuspeh i to treba priznati, ali mi smo sinoć protiv Jang Bojsa odigrali možda i najbolju evropsku utakmicu u gostima gledajući poslednjih sedam godina. Kad u Ligi šampiona u gostima stvorite ovoliko šansi, morate da osvojite tri boda. Negde nas je i sreća napustila zbog nekih prethodnih sezona kad smo pobeđivali uz slabije igre."

Nekadašnji trener i igračka legenda Crvene zvezde ističe da je igra u Ligi šampiona bila bolja nego u prethodnim učešćima šampiona Srbije u elitnom takmičenju.

"Zvezda je u svih pet utakmica u Ligi šampiona igrala dobar fudbal i nije bivala inferiorna u odnosu na rivale, što je ozbiljan iskorak kada se pogledaju prethodne sezone. Jesmo tada osvajali i četiri i tri boda u Ligi šampiona, ali smo realno u svim ostalim mečevima bili 'vreća za punjenje' bez snage da se suprotstavimo. Po prvi put Zvezda igra ravnopravno u Ligi šampiona."

On je posebno analizirao meč u Bernu i rekao da je trener Crvene zvezde Barak Bahar dobro i pripremio i vodio utakmicu.

"Promašili smo sedam stopostotnih prilika i po svim parametrima bili bolji rival. Nismo zaslužili poraz, ali to je fudbal. Ono što posebno hrabri je to da je Zvezda na terenu sinoć imala pet klinaca, u važnoj utakmici Lige šampiona. Tu su Lučić, Stamenić i Điga koji su 2002. godište, a zatim i još mlađi, Nedeljković i Mijatović koji su rođeni 2005. godine. Zvezda je ove sezone podmladila tim kao nikad do sad."

Na kraju je rekao da ekipa ima ogroman potencijal, ali da je potrebno strpljenje zvezdaške javnosti.

"Uz Bukarija, Hvanga, Glazera i ostale, Zvezda nikad nije imala ovakvu tržišnu vrednost igrača. Došao je novi trener i mnogo novih igrača, tako da je potrebno strpljenje koje zvezdaška javnost nažalost ne dozvoljava. Sinoć je u odnosu na kvalifikacije prošlog avgusta, igralo samo četiri igrača. To su Ivanić, Dragović, Rodić i Bukari uz sedmoricu novih. Ali, Zvezda ima budućnost. Sve je ovo veliko iskustvo. Sad se okrećemo domaćem prvenstvu gde je prioritet osvajanje sedme uzastopne šampionske titule i pripreme za novu sezonu u Ligi šampiona", zaključio je Petrović.

image