Sport

Zvezda iskalila bes na Nišlijama - pet komada za 38 minuta i četvrtfinale Kupa Srbije

Pet različitih igrača upisalo se u listu strelaca na stadionu "Rajko Mitić"
Zvezda iskalila bes na Nišlijama - pet komada za 38 minuta i četvrtfinale Kupa Srbije© Facebook / FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije nakon što su u verovatno svojoj najboljoj utakmici ove sezone demolirali ekipu Radničkog iz Niša - 5:0.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" potencijalno je mogla da bude najzanimljivija utakmica ove runde, ali je ekipa Baraka Bahara "iskalila bes" posle nešto slabijih partija ove sezone.

Zvezda je sav posao završila za samo nešto malo više od pola sata igre, pošto su već do tada stigli do rezultata od 5:0. Vođstvo je crveno-belima u 12. minutu doneo Nikola Knežević, a šest minuta kasnije Aleksandar Katai ju je duplirao.

Već u 20. minutu je bilo jasno ko će slaviti, kada je Šerif Ndijae zatresao mrežu, dok je Vladimir Lučić u 26. minutu povisio na 4:0. Ni tu se crveno-beli nisu zaustavili, pošto je u 38. minutu Žan Filip Kraso iskoristio jedanaesterac.

Do kraja meča su domaći samo priveli meč kraju, pa su se pridružili u četvrtfinalu Novom Pazaru, OFK Vršcu, Radničkom 1923, Voždovcu, Čukaričkom, ali i Vojvodini. Upravo su Novosađani u isto vreme igrali protiv Mladosti GAT i slavili 3:0.

Jedini preostali meč osmine finala Kupa Srbije je onaj između Partizana i Zvezdine filijale, ekipe Grafičara, a meč u Humskoj na programu je u četvrtak od 16.00 časova.

image