Sport

Sada i zvanično - Milojević preuzeo Zvezdu

Vladan Milojević drugi put u karijeri postao šef stručnog štaba Crvene zvezde
Sada i zvanično - Milojević preuzeo Zvezdu© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Vladan Milojević je na klupi crveno-belih nasledio Izraelca Baraka Bahara koji je smenjen nakon poraza u večitom derbiju od Partizana (2:1) i elininacije iz Lige šampiona.

"U Zvezdu sam došao sa nekih 16 godina iz malog grada. Zvezda mi je mnogo dala i uvek sam sebi postavljao pitanje šta mogu da učinim za Zvezdu. I kada sam odlazio, a otišao sam nakon dobrih rezultata, rekao sam da Zvezda može uvek na mene da računa. Nezahvalno je obećavati, ali verujem u rad i učiniću sve što je do mene da završimo sezonu u skladu sa ambicijama kluba", rekao je Milojević.

Nakon reči Zvezdana Terzića, da će podneti ostavku ukoliko Zvezda ne bude šampion na kraju sezone, deluje da je veliki pritisak na novom šefu stručnog štaba. Međutim, Milojević se raduje izazovu.

"Volim da radim pod pritiskom. Meni se ne sviđa zona komfora. Pritisak je zapravo izazov. Svi u klubu moramo da verujemo i radimo u istom pravcu. Zvezda ima dobar sastav. Ekipa ima potencijala, napravljena je dobra selekcija, a sada je bitno da se uklope u jednu celinu. Imamo mnogo stranih igrača, jako je važno da oni upoznaju klub, da znaju gde su došli, a domaći igrači da preuzmu odgovornost."

On je rekao da će sigurno biti odlazaka i dolazaka, a poručio je da su vrata otvorena i bivšim igračima sa kojim je sarađivao u prvom mandatu. Ipak, Milojević nije želeo da govori o konkretnim imenima i rekao je da će se time baviti "od ponedeljka".

Milojević je u prethodnom mandatu od 2017 do 2019. godine ostvario istorijske rezultate - osvojio je dve, praktično tri titule i uveo Zvezdu, prvo u Ligu Evrope posle deset godina, a potom i dva puta u Ligu šampiona.

"Ponosan sam na sve što smo uradili u prethodnom mandatu. Zvezda je nešto sasvim drugačije, uvek je drugačije doživljavam. Istinska želja u meni je bila, da uvek imaju jednog čoveka kojeg mogu da pozovu i koji nikad neće reći ne."

Na pitanje koliko će mu sada biti lakše nego prvi put, Milojević je odgovorio kontra-pitanjem.

"Možda je pitanje koliko će biti teže? Mi smo 2017. godine kretali od nule, pa se videla razlika, sada je drugačije. Sve se zaboravilo što je bilo. Nije lako voditi sve ovo, sa velikim očekivanjima i ponavljanjem rezultata", poručio je Milojević.

On smatra da je Zvezda je na dobrom putu, da je "impozatno šta je sve radila poslednjih godina", zbog čega je potrebno održati kontinuitet.

"Ima stvari koje ćemo probati da zadržimo. Ne smemo da kažemo da Bahar nije radio kako treba, veliki benefit su mladi igrači koji su dobili šansu u Ligi šampiona i tu leži potencijal, treba im davati šansu", naveo je Milojević.

image