Sport

"Rekao je da će Zvezda pobediti 4:0, ja to ne bih rekao ni da su poslednji na tabeli"

Napadač Partizana Nemanja Nikolić je istakao da su mu dosadile priče o navodnim nameštanjima utakmica, kao i da je njega i njegove saigrače motivisala izjava jednog igrača Zvezde
"Rekao je da će Zvezda pobediti 4:0, ja to ne bih rekao ni da su poslednji na tabeli"© FK Partizan / Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 2:1 u 171. "večitom" derbiju i tako osvojili jesenju titulu, okončavši 2023. godinu na čelu Superlige Srbije.

Videlo se da je Igor Duljaj bolje pripremio crno-bele za ovaj meč, a oni su očito bili motivisani i izjavom fudbalera Zvezde Osmana Bukarija koji je najavljivao laku pobedu sa tri ili četiri gola razlike.

To je zasmetalo i napadaču Partizana Nemanji Nikoliću, koji je podsetio na tu izjavu nakon meča.

"Verovali smo, mislim da je njihov igrač zaslužan za to, zbog onoga što je izjavio da će biti 3:0 ili 4:0, a mogu i ja da mislim da smo mi kvalitetniji. Niko nas neće ponižavati i omalovažavati, to je ružno. Da je Zvezda na 16. mestu, ja to ne bih uradio. Mogao sam da postignem gol, ali nadam se da će mi se vratiti drugi put", kazao je Nikolić "vruće glave" posle meča.

Popularni "Taki" ističe i da bi Zvezda bila na korak do titule da je pobedom u Humskoj otišla na pet bodova prednosti.

"Mi kad smo protiv Bačke Topole odigrali 3:3, pa su rekli da je namešteno - Zvezda osvaja, sad mi pobedili - kažu opet namešteno. Ne znam više ko to namešeta, nek se javi taj. Pokazali smo kvalitet, gubili smo od TSC-a, ali to je normalno. Pogledajte, Siti nije pobedio pet utakmica, normalno je da se gubi, na nama je u Partizanu da opravdamo ulogu favorita, ali svako ima pravo da se nada. Verovali smo da ćemo biti prvi i prvi smo, a da li ćemo ostati - to ćemo videti", naglasio je Nikolić.

Poručio je da se na kraju susreta zakačio sa Kangom, ali da je to sve bilo u žaru borbe jer se dobro poznaju. Nikolić je dodao i da se nada povratku navijača Partizana u Humsku.

"Falila je ta atmosfera u Humskoj, poštujem njihov stav, da li žele da nastave bojkot ili ne - to je na njima. Voleo bih da nađu zajednički jezik sa upravom i da nam budu vetar u leđa. Mi smo najbolji na gostovanjima pošto nas podržavaju. Veliki klub je uz navijače još veći. Nije to slučajno", zaključio je Nemanja Nikolić.

image