Sport

Srbin govorio Rusima o Đokoviću i Zvezdi: Novak je najveći, zabranjeno i razmišljati o crveno-belima

Nekadašnji član beogradskih crno-belih veliki je hit u ruskom fudbalu
Srbin govorio Rusima o Đokoviću i Zvezdi: Novak je najveći, zabranjeno i razmišljati o crveno-belima© РИА Новости/Александр Вильф

Srpski trener Vladimir Ivić dominira u Rusiji sa ekipom Krasnodara koja suvereno drži prvo mesto na tabeli tamošnje Premijer lige.

Ivić je na početku sezone preuzeo klub sa juga i odmah krenuo u pohod na titulu, pošto "bikovi" sede na čelu sa dva boda više od drugoplasiranog Zenita.

Nekadašnji fudbaler Partizana je zbog toga interesantan medijima, koje je posebno zanimalo da prokomentariše nedavno završeni "večiti derbi" koji je pripao njegovom voljenom klubu (2:1).

Jedno od pitanja bilo je i koja utakmica protiv Zvezde je njemu ostala u sećanju.

"Svaka ovakva utakmica je luda. Sećam se da smo igrali u gostima, a meč je prekinut u trećem minutu jer su navijači oba tima upali na teren i započeli tuču. Odmah smo otrčali na pod tribinu da ne bismo imali problema. Ne zaboravite ovo – veoma je opasno! Partizan je deo mene od moje šeste godine", rekao je Ivić, a prenosi "Čempionat".

Srpski trener jei stakao da nije realno da ikada sedne na klupu Zvezde.

"Šansa za to je nula. To u Srbiji nije moguće. Počnimo sa činjenicom da me oni sami nikada neće kontaktirati. Oni znaju da ću odbiti, čak i ako mi daju sve što želim. U Srbiji je o tome zabranjeno i razmišljati, a ne raditi. Ali poštujem Crvenu zvezdu moj brat je igrao za njih."

Govorio je Ivić, koji je veliki ljubitelj tenisa, o Novaku Đokoviću.

"Sigurno je da je Novak najveći, tu nema nikakve dileme. Pre dve godine postao je najveći. Ono što Novak nastavlja da radi sa 36 godina je nezamislivo. I da je Britanac, Amerikanac, Španac, ipak bih rekao da je najveći. Ovo je najbolji sportista u poslednjih 10 godina u svim sportovima."

"To što je iz Srbije je ponos za nas. Tenis je sport za bogate ljude. A to što je došao momak iz male zemlje i pobedio sve je super. Javnost je uvek bila protiv Đokovića, sve je bilo protiv njega, ali on ima neverovatnu mentalnu snagu. Njegov sam veliki obožavalac, kao i skoro svi Srbi."

Opisao je i šta je to posebno kod Novaka.

"Đoković tera Srbiju da se budi u četiri ujutru za svoje mečeve – a ja se budim zajedno sa svima ostalima. Jednom sam uspeo da komuniciram s njim na jednom grčkom ostrvu. Novak je veoma skroman i prijatan, uvek je osetljiv na navijače i čini mnogo za Srbe, za decu. Ima ogromno srce", zaključio je Ivić.

image