Sport

"Don Karlo" ne mrda nigde - Real produžio ugovor sa Ančelotijem

Italijanski fudbalski stručnjak Karlo Ančeloti, produžio je ugovor sa Realom do leta 2026. godine, objavio je španski klub na zvaničnom sajtu
"Don Karlo" ne mrda nigde - Real produžio ugovor sa AnčelotijemGetty © Maja Hitij

"Los blankosi" imaju potpuno poverenje u iskusnog italijanskog stručnjaka.

Iako se pominjalo da će preuzeti selekciju Brazila i da mu ističe mandat u Realu, stigao je demant u vidu novog ugovora.

Ančeloti je u Real po drugi put došao 2021. godine i od tada sa madridskim klubom osvojio Ligu šampiona, nacionalno prvenstvo, Kup Kralja, Superkup Španije, UEFA Superkup i FIFA Svetsko prvenstvo.

"U svojih pet sezona kao trener Reala osvojio je 10 trofeja, dva puta Ligu šampiona, dva Svetska klupska prvenstva, dva Evropska superkupa, jedno nacionalno prvenstvo, dva Kupa kralja i jedan Superkup Španije. Ančeloti jedini je trener koji je osvojio četiri puta Ligu šampiona i koji je ostvario najviše pobeda u istoriji ovog takmičenja (118), a takođe je i prvi trener koji je osvojio pet velikih evropskih liga (Italija, Engleska, Francuska, Nemačka i Španija)", stoji u saopštenju Reala.

Ove sezone, Real je na zimsku pauzu otišao kao prvoplasirani tim La Lige, dok je u Ligi šampiona izborio plasman u osminu finala takmičenja.

Do sada u karijeri Italijan je vodio Milan, Parmu, Juventus, Čelsi, Pariz Sen Žermen, Bajern, Napoli i Everton.

image