Sport

Simone Inzagi: Teško je postati Dijego Simeone u Italiji, sve se promeni za tri nedelje

Trener Intera Simone Inzagi rekao je da je veoma teško da može da postane Dijego Simeone sadašnjeg kluba jer se "u Italiji sve promeni za tri nedelje"
Simone Inzagi: Teško je postati Dijego Simeone u Italiji, sve se promeni za tri nedeljeGetty © Mattia Ozbot - Inter/Inter via Getty Images

Novinari su Inzagija na konferenciji za medije pred meč osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida pitali da li vidi sebe u Interu koliko je Dijego Simeone na klupi španskog kluba.

Simeone je na klupi Atletika od 2011, dok je Inzagi 2021. godine preuzeo Inter.

"Ja da postanem Interov Dijego Simeone? To je veoma teško u Italiji. Za tri nedelje ljudi promene mišljenje o trenerima i igračima. Morate mnogo da radite i da imate sreću da imate grupu igrača kakvu ja sad imam", rekao je Inzagi.

Inter ima otvoren put ka tituli šampiona Italije jer ima devet bodova više i utakmicu manje od drugoplasiranog Juventusa.

"Ovi momci uvek imaju osmeh na licu, u poslednjih šest meseci igramo svoj najbolji fudbal, ali tek nam predstoje tri ključna meseca", rekao je mlađi od braće Inzagi.

U Ligi šampiona, takmičenja u kom je lane igrao finale, pokušaće da se preko Atletika domogne četvrtfinala i ostane u takmičenju.

Prvi meč je na programu u utorak od 21 čas u Milanu, dok je revanš za tri nedelje u Madridu.

image