Sport

Slučaj "Grinvud": Novi vlasnik Junajteda najavio odluku do kraja sezone

Vlasnik deonica Mančester junajteda ser Džim Retklif izjavio je da će klub odluku o budućnosti Mejsona Grinvuda doneti na kraju sezone
Slučaj "Grinvud": Novi vlasnik Junajteda najavio odluku do kraja sezoneGetty © Visionhaus / Contributor

Engleski fudbaler je 2022. godine optužen za pokušaj silovanja i fizičkog napada, zbog čega je bio u zatvoru osam meseci.

Septembra 2023. godine Mančester junajted je Grinvuda poslao na pozajmicu u Hetafe.

"To je vrlo jasno. Još nismo doneli nikakvu odluku. On je na pozajmici, ali nije jedini", počeo je Retklif u intervjuu za "Bi-Bi-Si".

"Imamo jednog ili dva fudbalera za koje moramo da donesemo odluke, tako ćemo i postupiti. Proces će biti ovakav: uvažićemo činjenice, ne buru javnosti, i onda ćemo pokušati da donesemo ispravnu odluku na osnovu vrednosti vezanih za to da li je dobar momak ili ne, i odgovoriti na to da li će moći da ponosno igra za Mančester junajted, da li će on biti komforan sa tim, ali i navijače takođe."

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) odobrila je prošle nedelje predloženu ponudu britanskog milijardera Džima Retklifa o kupovini 25 odsto udela u Mančester junajtedu.

On je u decembru prošle godine postigao dogovor o kupovini 25 odsto udela kluba sa "Old Traforda" za oko 1,3 milijardi dolara.

image