Sport

Hronologija jednog uspeha - omaž NBA za Nikolu Jokića

Najjača košarkaška liga na svetu odala je počast Nikoli Jokiću putem dokumentarca koji prati sve uspehe srpskog centra - od NBA drafta, preko najvećih dostignuća i dve MVP titule, do šampionskog prstena osvojenog u dresu Denvera

Nikola Jokić trenutno je jedan od najboljih, ako ne i ponajbolji košarkaš na svetu. Srpski centar prešao je veliki put od druge runde drafta, preko dve MVP titule, do šampionskog prstena osvojenog prošle sezone sa Nagetsima.

NBA je osetila potrebu da se još jednim filmom, po mnogim aspektima dokumentarnim, zahvali Nikoli Jokiću za sve što je učinio za razvoj košarke u Americi i popularizaciju najjače košarkaške lige na svetu.

Film prati sve posebne trenutke u Jokićevoj NBA karijeri, počevši od NBA drafta 2014. godine, kada je izabran kao 41. pik u drugoj rundi.

U filmu su hajlajtsi sa utakmica u kojima je Jokić ostvario prvi tripl-dabl u karijeri, rekord karijere po broju poena, prvi Ol-star nastup, prva pobeda u plej-ofu...

Slede trenuci kada je Džoker osvojio svoje prvo MVP priznanje, pa zatim i drugo, a onda i hajlajtsi iz sezone u kojoj je srpski centar dominantnim partijama doneo Nagetsima prvu šampionsku titulu u istoriji franšize.

Osim delova sa utakmica, u filmu možete čuti neke od Jokićevih legendarnih izjava, ali i reči njegovog trenera Majkla Melouna i saigrača Džamala Marija.

Svi Jokićevi uspesi grupisani su na jednom mestu, a Džoker je ovakav omaž svakako zaslužio - koliko svojim košarkaškim umećem, toliko i ponašanjem van terena.

image