Sport

Novakov 2899. dan kao najboljeg na svetu – počela 415. sedmica srpske vladavine

Najbolji teniser svih vremena nastavlja da broji – započeo je 415. sedmicu na prvom mestu ATP rang-liste!
Novakov 2899. dan kao najboljeg na svetu – počela 415. sedmica srpske vladavineGetty © Kevork Djansezian / Contributor

Novak Đoković i dalje suvereno vlada svetskim tenisom, uprkos činjenici da ovog ponedeljka ima manje bodova nego pre sedam dana.

Đoković je izgubio 180 bodova na listi, ali i pored toga drži prvo mesto na svetu sa 9.675, tačnije 870 više od prvog pratioca Karlosa Alkaraza.

Novak je nastavio da povećava sopstveni rekord i od ranije je poznato da će na teniskom tronu ostati najmanje do kraja marta, a u slučaju dobrih rezultata na predstojećim mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, mogao bi dodatno da uveća prednost.

Započeo je 2899. dan na vrhu, a sledećeg ponedeljka zaokružiće ukupno osam godina kao najbolji teniser sveta!

To je samo jedan u nizu rekorda koje drži najveći igrač svih vremena (GOAT), pa sada i ne deluju nerealno reči njegovog oca Srđana da bi prvi mogao da bude i 500 nedelja.

Iza vodećeg dvojca slede Italijan Janik Siner, ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev, Holger Rune iz Danske i Poljak Hubert Hurkač.

Norvežanin Kasper Rud je napredovao za dve pozicije i sada je deveti, dok najboljih deset na svetu kompletira Austrilijanac Aleks de Minor.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sada su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Miomir Kecmanović napredovao za šest pozicija i trenutno je 47. igrač sveta.

Hamad Međedović je pokvario plasman za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu na ATP rang-listi.

image
VV inauguration
banner