Sport

Hteo da brani za Srbiju, a sad ju je odbio: Mile Svilar ipak više neće biti golman "orlova"

Talentovani golman Rome Mile Svilar i povremeni čuvar mreže reprezentacije Srbije više ne želi da nastupa za taj nacionalni tim, prenose beogradski mediji
Hteo da brani za Srbiju, a sad ju je odbio: Mile Svilar ipak više neće biti golman "orlova"Getty © Fabio Rossi / Contributor

Kako nezvanične informacije navode, golman Rome se neće naći na spisku igrača za martovske prijateljske utakmice, ali ni u budućnosti.

Razlog je taj što je Svilar naizgled doneo odluku da se više ne odaziva na pozive selektora Dragana Stojkovića Piksija, iako je upravo on bio zaslužan da stane među stative "orlova".

Navodi se da je prejaka konkurencija razlog za to, ali i mogućnost da ponovo postane golman Belgije. U Srbiji je izbor golmana zaista širok, pošto su tu Vanja Milinković-Savić (Torino), Đorđe Petrović (Čelsi) i Predrag Rajković (Majorka).

Ipak, navodi se da je Svilar preko čelnika Rome obavestio FSS da neće više da predstavlja "orlove", koji bi ubuduće mogao da brani za Belgiju, zemlju u kojoj je rođen i čije državljanstvo takođe poseduje.

Svilar je branio za mlađe selekcije Belgije, a kako je za Srbiju nastupio samo na jednom nezvaničnom meču, on bi ponovo mogao da po FIFA pravilima promeni nacionalni tim. U prilog svemu tome ide i činjenica da Tibo Kurtoa neće moći da bude spreman za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Kako se Svilar nalazi u odličnoj formi, mogao bi da konkuriše za jedno od tri mesta za odlazak na EURO u dresu Belgije, a konkurenti za to bili bi mu Tomas Kaminski (Luton), Koen Kastels (Volfsburg), Mats Sels (Notingem Forest) i Arno Bodar (Standar Lijež).

image