Sport

"Ako Nadal ne osvoji Rolan Garos - kraj karijere je neizbežan"

Sve je više pitanja oko dužine trajanja karijere Španca, koji je odigrao samo sedam mečeva od početka prošle godine
"Ako Nadal ne osvoji Rolan Garos - kraj karijere je neizbežan"Getty © Chris Hyde / Stringer

Nekadašnji direktor Australijan opena Pol Meknami veruje da bi kraj karijere Rafaela Nadala mogao da dođe vrlo brzo, naročito ukoliko ne bude imao previše uspeha tokom sezone šljake.

Nekada najbolji teniser sveta odustao je od učešća u Indijan Velsu jer i dalje nije 100 odsto zdrav, pa je ostao samo na nastupu u Brizbejnu početkom ove sezone.

Sada će se Nadal fokusirati na njemu omiljenu sezonu šljake, a Meknami, nekadašnji Dejvis kup reprezentativac Australije, kaže da bi u slučaju loših rezultata Nadal mogao da odluči da okonča karijeru.

"Nazovimo stvari pravim imenom. Rafa nastavlja da veruje da još uvek može da osvoji Rolan Garos, zašto da ne? Ako to uradi, nastaviće da igra. Po meni, neće odustati dok god ima šansu da se izjednači sa Đokovićem, koji ima 24 grend slem titule. Ako ne osvoji Rolan Garos, kraj veličanstvene karijere postaje neminovan", napisao je Meknami na Tviteru.

Nadal je od početka 2023. godine odigrao samo sedam zvaničnih mečeva, a nedavno je igrao egzibiciju protiv Karlosa Alkaraza u Las Vegasu.

image