Sport

Partizan prosuo sve što je sticao tokom sezone - Napredak slavio u Humskoj!

Fudbaleri Partizana doživeli su treći poraz u Superligi ove sezone, pošto su u 25. kolu na svom terenu poraženi od Napretka 1:0
Partizan prosuo sve što je sticao tokom sezone - Napredak slavio u Humskoj!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan je bio bolji rival na utakmici u Humskoj, ali crno-beli u velikom broju situacija nisu imali ni sreće.

Napredak se opredelio da čuva svoj gol, čekao priliku da dođe do gola iz eventualne kontre, što su gosti iz Kruševca i učinili u 33. minutu, kada je Majdevac uspeo da savlada Aleksandra Jovanovića.

Crno-beli su ofanzivno ušli u meč, iako bez Saldanje, Severine i Zahida, a prve prilike na meču propustio je mladi Samed Baždar.

Kako je vreme proticalo, tako su se i gosti oslobađali pritiska crno-belih, pa su počeli i da prete.

Majdevac je imao prvu priliku za goste, da bi isti igrač u 33. minutu iskoristio smušenu reakciju odbrane Partizana i nekako uspeo da progura loptu u mrežu crno-belih.

Primljeni gol kao da je šokirao domačina, koji je značajno bolje zaigrao u drugom poluvremenu.

Prvu šansu u nastavku imao je danas vrlo raspoloženi Kalulu, a onda je Baždar pogodio stativu, pa zatim i Zahid, koji je u igru ušao na poluvremenu - prečku.

Ređale su se šanse pred golom Savića, ali su neprecizni bili udarci Partizanovih igrača.

Na kraju, Partizan nije uspeo da postigne pogodak, pa je tako za samo 90 i kusur minuta prosuo sve što je sticao u dosadašnjem delu sezone.

Zanimljiv je podatak da je upravo Napredak pre dve godine, na isti datum, zadao veliki udarac Partizanu u borbi za titulu, Kruševljani i crno-beli su tada u Humskoj odigrali bez golova.

Crno-beli, istina, i dalje imaju bod prednosti u odnosu na "večitog" rivala Crvene zvezde, koja nešto kasnije (19.00) igra svoj meč 25. kola u Nišu, protiv desetzkovanog Radničkog.

Napredak je sada deveti na tabeli sa 32 osvojena boda, tri manje od pozicije koja vodi u plej-in Superlige.

image