Sport

Kraj Sinerovog sna - Alkaraz u finalu protiv Medvedeva u reprizi 2023.

Sjajni Italijan doživeo je prvi poraz nakon 19 uzastopnih trijumfa, dok je Medvedev nakon preokreta ponovo stigao do finala u Kaliforniji
Kraj Sinerovog sna - Alkaraz u finalu protiv Medvedeva u reprizi 2023.Getty © Matthew Stockman / Staff

Karlos Alkaraz je prekinuo fenomenalnu seriju Janika Sinera i naneo mu prvi poraz u 2024. godini, pošto ga je posle tri seta savladao u polufinalu mastersa u Indijan Velsu - 2:1 (1:6, 6:3, 6:2).

Siner je vodio 4:3 protiv Alkaraza u međusobnim duelima i sjajno je započeo novi meč, stigao ubedljivo do vođstva u setovima, ali je tada i Španac zaigrao na višem nivou dok Italijan nije uspeo da nastavi u istom ritmu.

Alkaraz je tako naneo Sineru prvi poraz još od finala Završnog mastersa kada ga je pobedio Novak Đoković, ali je uspeo i da sačuva od Italijana svoju drugu poziciju na ATP listi.

Time je okončao niz Sinera od 16 pobeda na startu sezone, što je sedmi najbolji start nekog igrača od 1990. godine, a Janik nije uspeo da izjednači najbolji start sezone Rodžera Federera (17 pobeda na početku 2018. godine).

Alkaraz će tako u finalu igrati protiv Danila Medvedeva, koji je takođe posle preokreta savladao Amerikanca Tomija Pola - 2:1 (1:6, 7:6, 6:2).

Medvedev je uspeo da se trgne posle lošeg početka meča i da izvuče neizvestan drugi set, nakon čega Pol više nije mogao da se nosi sa četvrtim teniserom sveta.

Plasman Medvedeva u finale znači da ćemo u nedelju od 22.00 gledati reprizu prošlogodišnjeg finala Indijan Velsa. Tada je Alkaraz lako u dva seta slavio protiv Rusa, ali će Medvedev sada imati priliku za osvetu.

image