Sport

Dani Alves na slobodi, kaucija milion evra

Sud u Barseloni odlučio je da brazilskog fudbalera Danija Alvesa pusti na uslovnu slobodu uz kauciju od milion evra do izricanja konačne presude
Dani Alves na slobodi, kaucija milion evraGetty © EUROPA PRESS/D.Zorrakino

Brazilac je 22. februara proglašen krivim za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni i osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora.

Advokati brazilskog fudbalera su potom najavili žalbu, dok je tužilaštvo u Barseloni saopštilo je da će proučiti presudu.

"Rojters" navodi da je sud u Barseloni odlučio da će brazilski fudbaler moći da napusti zatvor kada plati kauciju od milion evra i pošto preda oba pasoša (španski i brazilski) sudskim vlastima.

Alves je u zatvoru od od 20. januara prošle godine, a sud je u više navrata odbio njegove zahteve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva.

Međutim, sada je sud u Barseloni procenio da se rizik od bekstva smanjio, a fudbaler je odslužio četvrtinu kazne.

Alves će morati jednom nedeljno da se javlja sudu u Barseloni, a ne sme da komunicira sa žrtvom niti da joj se približi.

Alves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njegov susret sa ženom bio sporazuman. Sud je utvrdio da je Alves seksualno napao svoju žrtvu ujutru 31. decembra 2022. godine. 

image