Sport

Nastavlja se "mrtva trka" na Ostrvu - Arsenal lako sa Lutonom, Siti ubedljiv protiv Vile

Fudbaleri Arsenala savladali su ekipu Lutona 2:0 u 31. kolu Premijer lige i makar privremeno preuzeli prvo mesto na tabeli, dok je ubedljiv trijumf protiv Aston Vile upisao Mančester siti - 4:1
Nastavlja se "mrtva trka" na Ostrvu - Arsenal lako sa Lutonom, Siti ubedljiv protiv VileGetty © James Gill - Danehouse

Šampionska trka utroje na Ostrvu nastavljena je ubedljivim pobedama Arsenala i Sitija, dok Liverpul svoj meč 31. kola igra u četvrtak.

"Tobdžije" su na svom terenu ugostile neugodni Luton, ali četa Mikela Artete nije imala nimalo problema da dođe do nova tri boda.

Arsenal je pitanje pobednika rešio već u prvom poluvremenu - Odegard je u 24. minutu iskoristio asistenciju Haverca, da bi Hašioka u finišu prvog dela autogolom postavio konačan rezultat.

Ekipa iz Londona tako je, makar privremeno, preuzela prvo mesto na tabeli sa 68 bodova, koliko imaju Liverpul i Siti.

Dok "crveni" svoj meč 31. kola igraju u četvrtak, "građani" su u derbiju kola ubedljivo savladali Aston Vilu 4:1.

Pep Gvardiola odlučio je da odmori Erlinga Holanda, ali njegovo odsustvo nije se osetilo u igri.

Rodri je doneo vođstvo Sitiju u 11. minutu, ali je Duran u 20. izjednačio na 1:1.

"Građani" su na poluvreme ipak otišli sa prednošću, pošto je Fil Foden iz slobodnog udarca postavio rezultat prvog dela.

Upravo je reprezentativac Engleske bio prva zvezda meča, pošto je u nastavku još dva puta savladao Olsena, posle asistencija Rodrija i Alvareza u 62. i 69. minutu.

Siti ima bod manje od Arsenala i nalaze se na trećem mestu sa istim brojem bodova kao Liverpul, dok je Aston Vila ostala četvrta sa 59.

Brentford i Brajton odigrali su bez golova.

image