Sport

Đoković dobio težak žreb u Monte Karlu: Prvo čeka Rusa, a u polufinalu preti Alkaraz

Novak Đoković je saznao imena potencijalnih rivala na trećem mastersu u sezoni, pošto je održan žreb za turnir u Monte Karlu
Đoković dobio težak žreb u Monte Karlu: Prvo čeka Rusa, a u polufinalu preti AlkarazGetty © Eurasia Sport Images / Contributor

Najbolji teniser sveta će u prvom kolu biti slobodan, a u drugom ga očekuje duel protiv boljeg iz meča Rusa Romana Safijulina i kvalifikanta.

U trećem kolu mogući rivali su mu Tejlor Fric, Lorenco Muzeti i Artur Fis, dok su projektovani rivali u četvrtfinalu branilac trofeja Andrej Rubljov i Aleks de Minor.

Inače, Đoković bi već u polufinalu mogao da igra protiv Karlosa Alkaraza. Mladi Španac je nedavno pao sa drugog na treće mesto na ATP listi, pa je zbog toga lako zaključiti da je ovo težak put ka finalu za Đokovića.

U drugoj polovini žreba nalaze se drugi igrač sveta Janik Siner, ali i Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Od drugih srpskih igrača, Laslo Đere će na startu imati težak posao protiv 12. nosioca Stefanosa Cicipasa. Miomir Kecmanović će igrati protiv Matea Beretinija, nekadašnjeg finaliste Vimbldona koji se već godinama muči s povredama i u Monte Karlu je dobio "vajldkard".

Što se tiče Alkaraza, pre potencijalnog duela sa Đokovićem, najteži rivali na šljaci u Kneževini mogli bi da mu budu Feliks Ože-Alijasim, Igo Umber, Hubert Hurkač i Kasper Rud.

image
VV inauguration
banner