Sport

De Brujne vodio "građane" do trijumfa na "Selhurstu"

Mančester siti nastavio je šampionsku trku sa Arsenalom i Liverpulom pobedom nad Kristal Palasom u gostima 4:2
De Brujne vodio "građane" do trijumfa na "Selhurstu"Getty © Andrew Kearns - CameraSport

U početku su se mučili, ali kada su "građani" uhvatili zalet - došli su do lake pobede u južnom Londonu protiv Palasa.

Erling Holand i Kevin de Brujene, koji su odmarali u prošloj utakmici protiv Aston Vile, počeli su u startnih 11, a Belgijanac je bio i najbolji pojedinac susreta.

Domaćin je odlično ušao u meč i poveo još u trećem minutu, kada je Mateta iskoristio dodavanje Vortona.

De Brujne je bio pokretač svih akcija Sitija, a poneke je i sam završavao. Jednu od takvih pretvorio je u prelep pogodak u 13. minutu.

Palas se opredelio na odbranu svog gola, ali su pretili iz kontri, pa je Aju u finišu prvog poluvremena pogodio prečku gostiju.

Riko Luis je na startu drugog dela doneo prednost "građanima", a onda je De Brujne pronašao Holanda, kojem nije bilo teško da postigne 19. pogodak u sezoni.

De Brujne se do kraja utakmice još jednom upisao u listu strelaca, posle dobre akcije i asistencije Rodrija, čime je krunisao briljantnu partiju protiv "orlova".

Konačan rezultat meča - 2:4 - postavio je rezervista Eduar u 86. minutu utakmice.

Siti se sada, makar privremeno, pridružio Liverpulu na prvom mestu na tabeli Premijer lige - obe ekipe imaju po 70 bodova, dok je Arsenal skupio 68.

"Tobdžije" nešto kasnije gostuju u Brajtonu, dok Liverpul u nedelju igra derbi Engleske - protiv Mančester junajteda na "Old Trafordu".

image