Sport

Kreće spektakl - četvrtfinala Lige šampiona: Novi "klasik" Reala i Sitija

Vreme je za ono pravo - preostalo je još samo osam ekipa i sve smo bliži tome da saznamo ko će biti novi prvak Evrope
Kreće spektakl - četvrtfinala Lige šampiona: Novi "klasik" Reala i SitijaGetty © Alex Livesey - Danehouse / Contributor

Na redu su četvrtfinala Lige šampiona, a u utorak od 21.00 igraju se prve dve od ukupno osam utakmica u ovoj fazi takmičenja.

U Madridu će Real ugostiti Mančester siti u novom "klasiku" koji spremaju ova dva tima. Najtrofejniji evropski tim igra protiv prvaka Evrope, a ovo je ujedno i treća sezona u nizu u kojoj se ove ekipe sastaju u nokaut fazi takmičenja.

U sezoni 2021/22, Real je eliminisao Siti posle produžetaka, kada su nakon poraza 3:4 uspeli da sve nadoknade i slave 3:1 u revanšu.

Tim Pepa Gvardiole je uzvratio u sezoni 2022/23, pošto je posle 1:1 u Madridu slavio 4:0 u Mančesteru. Zanimljivo je da su oba tima nakon tih mečeva potom i osvojila trofej u Ligi šampiona.

Drugi četvrtfinalni par čine Arsenal i Bajern Minhen koji se sastaju u Londonu. "Tobdžije" su prvi put u četvrtfinalu ovog takmičenja još od 2010. godine, a poslednji put kada su eliminisani u osmini finala - to je učinio baš Bajern.

Bavarci su u velikoj krizi ove sezone i već su izgubili trku za titulu u Bundesligi, ali protiv Arsenala su uvek motivisani. Oba meča osmine finala 2017. godine rešili su u svoju korist 5:1.

Preostali prvi mečevi četvrtfinala igraju se u sredu 10. aprila od 21.00, a parove čine Atletiko Madrid - Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen - Barselona. Revanši su na programu 16. i 17. aprila.

image