Magazin

Pesma Evrovizije 2024: Teja Dora se plasirala u finale

Održano je prvo polufinale Pesme Evrovizije, a naša predstavnica Teja Dora, koja je nastupala pod rednim brojem dva, plasirala se u finale.
Pesma Evrovizije 2024: Teja Dora se plasirala u finale© TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ (STF)/Copyright (c) 1998 Hewlett-Packard Company

Večeras je u Malmeu održano prvo polufinale Pesme Evrovizije, a predstavnica Srbije Teja Dora sa pesmom "Ramonda" obezbedila je plasman u finale.

Pop pevačica Teja Dora (Teya) je na raskošnu pozornicu ''Malme arene'' izašla druga, posle predstavnice Kipra. Takmičari iz 15 zemalja su se borili za deset mesta u finalu "Evrovizije".

Uz direktan prenos na Radio-televiziji Srbije, Teja Dora je svoju baladu izvela najpre sedeći na steni, okružena oblacima, uz ledeno bele svetlosne efekte.

Srpska predstavnica je za nastup nagrađena burnim aplauzim posetilaca, a zahvalila im je uz osmeh rečima "Thank You Evrovision! Hvala!"

Osim Srbije, u finale su se plasirali i predstavnici Portugala, Slovenije, Litvanije, Ukrajine, Kipra, Hrvatske, Irske, Finske i Luksemburga.

Zapažen nastup imao je i hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja, koji se inače se dobro kotira na kladionicama i važi za favorita takmičenja, te je njegov prolaz bio očekivan. 

Kako je bilo i najavljeno prvo polufinale otvorili su nekadašnji učesnici Pesme Evrovizije - Čanel iz Španije, Eleni Fureira sa Kipra i Erik Sade iz Švedske, piše RTS.

Na mestu voditeljki su bile glumice Malin Okerman i komičarka Petra Mede, koja je već dva puta vodila najveće evropsko muzičko takmičenje.

U finale plasiraće se 20 izvođača, a direktno će naći zemlje "velike petorke", odnosno Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, kao i domaćin Švedska.

Drugo polufinalno veče je zakazano za četvrtak, 9.maja, dok nas veliko finale očekuje u u subotu 11. maja. 

image