Sport

Amerikanci šalju "drim tim" na Olimpijske igre: Svi se odazvali, Srbiju čeka pakao!

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije SAD na Olimpijskim igrama predstojećeg leta, a ono što se već mesecima najavljuje, sada polako dobija i svoju potvrdu
Amerikanci šalju "drim tim" na Olimpijske igre: Svi se odazvali, Srbiju čeka pakao!Getty © AAron Ontiveroz / Contributor

Pravi američki "drim tim" biće prisutan na Igrama, pošto iz SAD stiže vest da je Stiv Ker izabrao 11 od 12 košarkaša koje će voditi prvo u Lil, a potom i Pariz, gde će se igrati završnica turnira.

Svi najbolji igrači su se odazvali i odmah je jasno da će Amerikanci biti apsolutni favoriti za osvajanje zlatne medalje.

Posebno su motivisani nakon što se njihova slabija ekipa nije dobro snašla na poslednjem Mundobasketu, gde je osvojila tek četvrto mesto, iza Nemačke, Srbije i Kanade.

Na spisku Stiva Kera nalaze se:

  • Plejmejkeri: Stef Kari (Golden Stejt), Džru Holidej (Boston) i Tajris Haliburton (Indijana)
  • Bekovi: Devin Buker (Finiks) i Entoni Edvards (Minesota)
  • Krila: Kevin Durent (Finiks) i Džejson Tejtum (Boston)
  • Krilni centri: Lebron Džejms (L.A. Lejkers) i Entoni Dejvis (L.A. Lejkers)
  • Centri: Džoel Embid (Filadelfija) i Bem Adebajo (Majami)

Za poslednjeg putnika u avionu za Francusku pominju se Kavaj Lenard iz Los Anđeles Klipersa, Paolo Bankero iz Orlanda, Pol Džordž (takođe Klipersi), ali i bekovi poput Džejlina Bransona (Njujork) i Mikala Bridžisa (Bruklin).

Podsetimo, Srbija će u prvom kolu grupne faze Olimpijskih igara igrati upravo protiv Amerikanaca 28. jula. U našoj grupi će biti i pobednik kvalifikacionog turnira iz Portorika, kao i Južni Sudan.

image