Sport

Zahuktava se Liga šampiona - Real gost kod Sitija, Bajern vadi sezonu protiv Arsenala

U sredu uveče na programu su poslednja dva četvrtfinalna duela Lige šampiona - posle fantastičnog meča u Madridu (3:3), Real i Siti sele se u Mančester, dok će izuzetno zanimljivo biti u Minhenu, gde će Bajern pokušati da oživi sezonu posle remija u prvom meču sa Arsenalom (2:2). Kretanje rezultata sa oba meča možete pratiti uživo na našem portalu
Zahuktava se Liga šampiona - Real gost kod Sitija, Bajern vadi sezonu protiv ArsenalaGetty © Nicolò Campo/LightRocket

Poznat je prvi polufinalni par Lige šampiona, čine ga PSŽ i Dortmund, a večeras će se saznati i preostale dve ekipe koje će ući u samu završnicu borbe za "ušati" pehar.

U derbiju četvrtfinala sastaju se Mančester siti i Real, a u prvoj utakmici u Madridu bilo je fantastičnih 3:3.

Duel dva poslednja šampiona Evrope nije bez razloga nazvan "finalom pre finala", a ostaje nam još najmanje 90 minuta uživanja u fudbalu dva evropska velikana.

Karlo Ančeloti umirio je navijače "kraljevskog" kluba rečima da je sve isplanirano, dok na drugoj strani Pep Gvardiola kaže da poštuje Real, ali da ih se ne plaši.

Ovo je treća godina zaredom kako se dve ekipe bore u nokaut fazi Lige šampiona, a oba puta dosad - pobednik dvomeča na kraju se kitio i šampionskim peharom.

U prvom meču viđen je atomski fudbal, pa nema razloga da tako ne bude i u revanšu na "Etihadu".

U istom terminu sastaju se Bajern i Arsenal, a u prvoj utakmici u Londonu nije bilo pobednika - 2:2.

Bajern je posle 11 godina izgubio titulu u Nemačkoj, pa je učešće u eliti jedini način da se Bavarci i odlazeći trener Tomas Tuhel okite nekim trofejom.

Ipak, Arsenal igra odlično ove sezone - u Engleskoj se bore za titulu, uprkos neočekivanom porazu za vikend od Aston Vile, dok u Ligi šampiona beleže fantastične rezultate.

Bajern će u revanšu imati prednost domaćeg terena i podršku 75.000 vatrenih navijača, a pobednik dvomeča u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela između Sitija i Reala.

Obe utakmice večeras igraju se od 21 čas, a kretanje rezultata i tekstualne prenose duela možete pratiti uživo na našem portalu.

image