Sport

Emi Martinez dobio dva žuta kartona, ali nije isključen - Argentinac heroj Aston Vile

Fudbaleri Aston Vile plasirali su se u polufinale Lige konferencije, pošto je golman Emilijano Martinez odbranio dva penala igračima Lila. Aregentinac prethodno od slovačkog sudije dobio i drugi žuti karton na meču - ali nije isključen
Emi Martinez dobio dva žuta kartona, ali nije isključen - Argentinac heroj Aston VileGetty © Mustafa Yalcin/Anadolu

Emi Martinez bio je heroj Argentine u finalu Mundijala u Kataru, a kontroverzni golman sada je na sličan način odveo Aton Vilu u polufinale Lige konferencije.

Martinez je u penal seriji protiv Lila odbranio dva udarca domaćim igračima pa će tim iz Birmingema nastaviti borbu za trofej u trećem po kvalitetu evropskom takmičenju.

Bio je to peti put zaredom da je Martinez izašao kao pobednik sa protivnicima u penal serijama, što sa Argentinom, što sa Aston Vilom.

Ipak, ljubiteljima fudbala ostala je zanimljiva činjenica da je Argentinac prošle noći od slovačkog sudije dobio dva žuta kartona, ali nije isključen.

Emi je već u 38. minutu zaradio javnu opomenu zbog odugovlačenja, dok je drugi put opomenut tokom izvođenje penala, pošto je pravio svoj šou i (ponovo) nervirao francuske navijače.

Razlog je jednostavan - posle 120 minuta utakmice brišu se žuti kartoni, a očigledno je da je Martinez znao za tu situaciju koja je izuzetno retka u modernom fudbalu.

Tako je meč završio sa dva žuta kartona, ali kao heroj svoje ekipe, koja će u polufinalu Lige konferencije ukrstiti koplja sa grčkim Olimpijakosom.

image
VV inauguration
banner