Sport

Rangnik potvrdio da ga Bajern želi za trenera: Prioritet mi je Evropsko prvenstvo

Nekadašnji menadžer Mančester junajteda otvoreno je govorio o kontaktu koji su Bavarci ostvarili s njim
Rangnik potvrdio da ga Bajern želi za trenera: Prioritet mi je Evropsko prvenstvoGetty © Boris Streubel - UEFA / Contributor

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Ralf Rangnik potvrdio je da je kandidat za novog trenera Bajerna, ali je dodao da je u ovom trenutku potpuno posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu.

Nemački mediji podsećaju da rukovodstvo Bajerna traži novog trenera, pošto je Tomas Tuhel još ranije najavio da će na kraju sezone da napusti klub iz Minhena.

"Bajern me je kontaktirao, obavestio sam o tome Fudbalski savez Austrije (OFB). Imamo veoma dobar odnos. Moj fokus je na reprezentaciji Austrije, potpuno smo posvećeni Evropskom prvenstvu. Ovde se osećam veoma prijatno. Za sada nema razloga da razmišljam o Bajernu", rekao je Rangnik za austrijski sajt "90minuten".

Rangnik (65) ima ugovor sa FS Austrije do juna 2026. godine. On je selekciju Austrije preuzeo 2022, a ranije je, između ostalih, trenirao Mančester junajted, Lajpcig, Šalke, Hofenhajm, Hanover i Štutgart.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Austrija će igrati u grupi D sa Poljskom, Holandijom i Francuskom.

image
VV inauguration
banner