Sport

PSV "osmicom" najavio veliko slavlje, titula se posle šest godina vraća u Ajndhoven

Klub koji je 24 puta bio šampion Holandije na pragu je da upiše novu "recku", prvu nakon više od pola decenije
PSV "osmicom" najavio veliko slavlje, titula se posle šest godina vraća u AjndhovenGetty © Joris Verwijst/BSR Agency/Contributor

Fubaleri PSV-a iz Ajndhovena pobedili su kao gosti Herenven rezultatom 8:0 i u naredna tri kola nedostaje im bod za osvajanje titule prvaka Holandije.

PSV bi mogao već u petak uveče da i zvanično postane prvak, ukoliko Fejenord ne pobedi na gostovanju kod Go Ahed Iglsa.

Ekipa koju vodi Peter Boš igra istorijsku sezonu u kojoj će doći do prve titule od sezone 2017/2018.

Klub iz Ajndhovena je najavio velike uspehe neverovatnom serijom od 17 uzastopnih pobeda na početku Eredivizije i rivali su im od tog trenutka samo gledali u leđa.

Sve je kulminirali strašnim trijumfom nad Herenvenom, pala je "osmica" na "Filips stadionu" na kojem su po dva gola dali Gus Til i Malik Tilman, dok su se po  jednom u strelce upisali Luk de Jong, Johan Bakajoko, Džoji Verman i Patrik van Anholt.

U finišu meča gostujući navijači su u dva navrata prekidali meč bakljadama, ali je utakmica ipak privedena kraju.

PSV je tako probio "stotku" u domaćem šampionatu jer ima ubedljivo najbolji napad sa 103 postignuta gola. Tim je u poslednje dve utakmice čak 14 puta tresao protivničke mreže, jer je prethodno savladao Vitese 6:0. I ne samo to, crveno-beli imaju najbolju odbranu u ligi, pošto su na 31 utakmici primili samo 17 pogodaka.

PSV, koji je ispao u osmini finala Lige šampiona od Borusije Dortmund, posle 31 kola ima 84 boda, 12 više od Fejenorda koji ima meč manje.

image
VV inauguration
banner