Sport

Karager opleo po Kazemiru: Penzija! Napusti fudbal pre nego što fudbal napusti tebe!

"Crveni đavoli" doživeli su još jedno poniženje u Londonu kojem je najviše kumovao brazilski vezista
Karager opleo po Kazemiru: Penzija! Napusti fudbal pre nego što fudbal napusti tebe!Getty © Andrew Kearns - CameraSport / Contributor

Džejmi Karager, legendarni defanzivac Liverpula, oštro je kritikovao Mančester junajted posle debakla na "Selhurst parku", a posebno je razočaran bio nastupom Kazemira.

Junajted je doživeo debakl od Kristal Palasa rezultatom 4:0 (2:0), što je timu bio 13. poraz ove sezone u Premijer ligi, čime je oboren negativni rekord kluba.

Ubedljivo najgori igrač na terenu bio je Kazemiro, koji je igrao na poziciji štopera, ali nije uspeo da se nosi sa napadačima Palasa.

"Rekao sam na poluvremenu da bi Ten Hag trebalo da ga izvede sa terena. Ima klince na klupi, ali mislim da bi posle ovoga, Kazemiro kao iskusan igrač trebalo da zna da su mu preostale još tri meča na ovom nivou. Sledeće dve ligaške utakmice i FA kup", rekao je Karager i dodao.

"I trebalo bi da pomisli, 'bolje je da idem u MLS ili Saudijsku Arabiju'. Smrtno sam ozbiljan. Vide se godine, ljudi oko njega bi trebalo da mu kažu da prestane da igra."

Kazemira su na utakmici protivnici predriblali čak osam puta, što je najviše ove sezone.

Karager je istakao da je Brazilac bio jedan od najboljih veznih igrača dok je bio na vrhuncu forme, ali da je to vreme odavno prošlo.

"Kada sam se ja povlačio, važila je izreka: 'Napusti fudbal pre nego što fudbal napusti tebe'. Fudbal ga je napustio i na ovom vrhunskom nivou mislim da bi trebalo da podvuče crtu i ode."

Međutim, problem pravi ugovor – nekadašnji igrač Real Madrida i Porta ima još dve godine, uz nedeljnu platu od 350.000 funti.

"Predobar je igrač da bi prikazao jednu takvu partiju i da mu se svi u Kristal Palasu smeju. Nije igrao protiv Sitija ili Reala, već Palasa. Čovek njegovog kova ne bi smeo da prolazi kroz ovako nešto", zaključio je Karager.

image