Sport

Jokić MVP trofej posvetio velikom Dekiju Milojeviću: Pokazao mi je kako se rade stvari

Centar Denvera treći put u karijeri proglašen je za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone NBA lige
Jokić MVP trofej posvetio velikom Dekiju Milojeviću: Pokazao mi je kako se rade stvariGetty © AAron Ontiveroz/The Denver Post/Contributor

Nikola Jokić dobio je MVP priznanje treći put u poslednje četiri sezone i ušao u red besmrtnika koji su krasili parkete NBA lige.

Jokić je dobio 926 glasova (79 prvih mesta), drugo mesto zauzeo je Šej Gildžes-Aleksander iz Oklahoma Siti tandera sa 640, a treće Luka Dončić iz Dalas meveriksa sa 566.

Srpski as je uz maltene tripl-dabl u proseku vodio Nagetse do drugog mesta na Zapadu, a po objavljivanju nagrade pojavio se u majici sa natpisom "brate", posvećenoj Dejanu Milojeviću.

"Nosim je manje-više svakog dana, pogotovo na treninzima", počeo je novi-stari MVP.

"Deki je bio čovek koji mi je dao slobodu, pokazao mi je kako treba da se rade stvari, kako se trenira, kako se ponaša, kako imati pozitivnu energiju i pozitivni stav…"

Pokojnom prijatelju imao je da poruči samo jednu reč.

"Vidite na koliko je igrača uticao, na mene je imao pozitivan efekat, još više kao prijatelj nego kao trener. Košarkaški mi je dao slobodu da radim šta želim, dao mi je poverenje i mogu samo da kažem – hvala."

Pre nego što je počeo da govori o samoj nagradi, momak iz Sombora je još jednom podvukao koliko mu je Milojević značio ne samo u karijeri, nego i u životu.

"Oduvek kažem ljudima da mi je još više značio kada mi nije bio trener, već kao porodični prijatelj – uvek bismo odlazili u kuće jedan drugom, bilo je to kvalitetno i iskreno prijateljstvo. Deki je bio čovek koji će ti uvek reći onako kako je, bez laganja i skrivanja, neko koga uvek želiš za prijatelja."

Kada je upitan da li je svestan veličine svog uspeha, nije mogao da odgovori konkretno.

"Mislim da je to nasleđe koje ostaje za posle karijere. Biću mnogo ponosniji na sebe kad se penzionišem, nego što je to slučaj sada."

Ipak, ima i dodanih motiva osim ispisivanja novih stranica istorije.

"Kada ste otac, to znači da ne igrate samo za sebe ili za saigrače koji su vam podrška. Kada ostarite, ne želite da gledaju vaše snimke i kažu da ste bili loši."

"Nadam se da ću moći da pričam mnogo s***a kada moje dete ili bratanci odrastu. Biću 'kul' deda."

Jokić je imao i zanimljivu konverzaciju sa čuvenim Šekilom O'Nilom, koji mu je posle čestitki javno rekao da smatra da je nagrada trebalo da ode u ruke Šeja Gildžes-Aleksandera.

"Hvala, Šek. Mi ovde ne osuđujemo ljude, znaš, tako da je to u redu. To je tvoje mišljenje. Šalim se", uz osmeh je rekao centar Denvera.

"Ne, ozbiljno, mislim da ima mnogo ljudi, mnogo igrača koji zaslužuju. Znaš, verovatno su to sitnice i male stvari. Ali da, iza nas je težak period. Izgubili smo dve utakmice zaredom kod kuće protiv Minesote. Sutra idemo idemo u Minesotu da pokušamo da vratimo seriju u Denver."

Aktuelnom šampionu biće veoma teško u polufinalu Zapadne konferencije, pošto je doživeo oba poraza na svom terenu protiv Timbervulvsa.

Sledeći meč na programu je u Indijanapolisu u noći između petka i subote od 3.30 po srednjoevropskom vremenu.

image