Srbija i Balkan

Milan Knežević napadnut u Crnoj Gori: Vređali ga na nacionalnoj osnovi pa nasrnuli i fizički

Dačić: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ima ustavnu obavezu i legitimno pravo da brine i vodi računa o pripadnicima našeg naroda koji žive u drugim državama
Milan Knežević napadnut u Crnoj Gori: Vređali ga na nacionalnoj osnovi pa nasrnuli i fizičkiNone © ATA Images

Predsednik Demokratske narodne partije, jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević napadnut je danas na podgoričkom aerodromu, prenose mediji.

Tri osobe prvo su vređale Kneževića na nacionalnoj osnovi, a nakon toga fizički nasrnuli na jednog od lidera DF-a. Knežević je prijavio slučaj i podneo krivičnu prijavu protiv napadača.

"U pratnji vozača i jednog člana obezbeđenja došao sam na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sedeo u automobilu, prišao je jedan mladić iz automobila cetinjskih registrarskih oznaka i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladić koga nikad u životu video nisam niti imao kontakt s njim. Nakon verbalnog napada na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, a on je nastavio da me vređa", rekao je Knežević novinarima ispred Centra bezbednosti Podgorica.

Kazao je da su njegov vozač i on procenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

"Imajući u vidu da sam juče na Fejsbuku dobio pretnju da je prava sreća što sam sam još uvek živ, jer sam neprijatelj Crne Gore i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene i ja mu se zahvaljujem, jer ne znam kako se to moglo završiti", naveo je Knežević.

Ocenio je da se radi o politički motivisanom napadu, jer tog mladića, kako je istakao, nikada nije video.

"Posebno želim da istaknem da ničim nisam isporovocirao incident nego sam maksimalno pokušao da ga izbegnem, jer je to verbalno vređanje i dobacivanje trajalo mnogo duže nego što sam ja reagovao", dodao je Knežević, prenosi RTCG.

Kako nezvanično saznaje portal "IN4S" napadač je Cetinjanin Ivan Gardašević sa Cetinja, zaposlen u kockarnici Hotela Splendid.

Tokom saslušanja u Centru bezbednosti Gardašević je govorio da je Crnogorac i da se sa njim ne može tako postupati, prenosi portal "IN4S".

Dačić: Napad je posledica višegodišnje antisprske kampanje

Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje napad na nacionalnoj osnovi na Milana Kneževića, jednog od lidera srpskog naroda u Crnoj Gori, izjavio je danas ministar Ivica Dačić.

Dačić je ocenio da je to posledica višegodišnje antisprske kampanje koju, kako kaže, kontinuirano vode pojedine političke partije i državni funkcioneri u Crnoj Gori.

"U interesu dobrih odnosa Srbije i Crne Gore i srpskog i crnogorskog naroda jeste da državni organi u najbržem mogućem roku identifikuju i kazne počinioce ovog dela", rekao je Dačić za Tanjug.

image