Srbija i Balkan

Anonimusi prete Vučiću: Bićeš svedok velikih iznenađenja

Hakerska grupa tvrdi i da je izvršen hakerski napad na sajtove Vojske Srbije i vucic.rs, međutim oba sajta su dostupna i rade bez problema
Anonimusi prete Vučiću: Bićeš svedok velikih iznenađenja© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Hakerska grupa "Anonimusi" ponovo se oglasila i poručila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ih očekuje, tvrdeći da je hakovala sajt vucic.rs, kao i sajt Vojske Srbije, koji su međutim i dalje dostupni i rade bez problema.

U seriji tvitova oni su rekli da je to samo početak i da će uskoro biti svedok "izuzetnih iznenađenja", javlja Tanjug.

"Pošto ste spremni da nas izazovete, mi ćemo vam ispuniti želju. Ovo je samo početak, uskoro ćete biti svedoci izuzetnih iznenađenja u naše ime. Očekujte nas", navodi se u jednom od tvitova.

U narednom tvitu, nazivajući Vučića fašistom poručili su mu da "ne gubi vreme sa psima", da su oborili sajt Vojske Srbije i da ne potcenjuje "Anonimuse".

"Vaša vojska sada ne može da laje. Ne potcenjujte ni 'Anonimuse', stavićemo vam povodac", navodi se u pretećem tvitu.

Ipak, oba pomenuta sajta danas funkcionišu bez smetnji, što nam je nezvanično potvrđeno u Ministarstvu odbrane.

Hakerska grupa "Anonimusi", poznata po brojnim akcijama širom sveta, uputila je krajem decembra prve pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću pozivajući ga da obustavi "akcije na tzv. Kosovu" i navodeći da građani koji žive tamo "neće biti bez podrške".

U video poruci objavljenoj na Tviteru, "Anonimus TV", na čijoj se profilnoj fotografiji nalazi zastava Ukrajine, ova grupa je poručila predsedniku Vučiću da ih čeka.

Vučić je zatim reagovao šaljivo na pretnje i na svom Instagram nalogu "Budućnost Srbije" 29. decembra podelio fotografije na kojima je u igri sa dva psa, a u opisu je napisao:

"Spremamo se za borbu protiv anonimusa".

image
VV inauguration
banner