Srbija i Balkan

Pokret Evropa sad: Spajić ispunjava sve uslove za kandidaturu

Saopštenje PES-a dolazi nakon što su podgorički mediji objavili dopis MUP-a Srbije da Spajić ima prebivalište u Beogradu
Pokret Evropa sad: Spajić ispunjava sve uslove za kandidaturuwww.globallookpress.com © Gong Bing

Vanparlamentarni Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da lider stranke Milojko Spajić ispunjava sve uslove za predsedničku kandidaturu i tvrde da je hajka protiv njega pokrenuta s ciljem njegove diskreditacije.

Saopštenje PES-a dolazi nakon što su podgorički mediji objavili dopis MUP-a Srbije da Spajić ima prebivalište u Beogradu, a da Mandića, čija je kandidatura za predsednika Crne Gore već potvrđena, nema u evidenciji Srbije o prebivalištu.

Ova informacija je podelila crnogorsku javnost. Dok neki političari, poput lidera SDP Raška Konjevića, tvrde da Spajić zbog informacije o prebivalištu u Beogradu ne može da bude predsednički kandidat, ima i onih koji smatraju da njegovu kandidaturu, koja je za sada u formi predloga PES, treba prihvatiti, pa nakon toga ispitati i utvrditi detalje.

"Narativ da Milojko Spajić ne može biti kandidat na predsedničkim izborima baziran je na dezinformacijama koje su deo udružene prljave kampanje protiv našeg kandidata koji ima najveće izglede da bude naredni predsednik Crne Gore", navodi se u saopštenju PES dostavljenom Tanjugu.

Uz navođenje svih potrebnih dokumenata predviđenih Zakonom o izboru predsednika Crne Gore, iz PES-a poručuju da Spajić poseduje svaki dokument potreban za predsedničku kandidaturu.

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova zatražilo je danas od Državne izborne komisije (DIK) dokument o prebivalištu lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića, dobijen od Srbije, pišu podgoričke "Vijesti".

Ulazak u trku za predsednika Crne Gore na izborima koji će biti održani 19. marta do sada su osim Mandića i Spajića najavili i čelnik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

I dalje nije poznato ko će biti kandidat Demokratske partije socijalista.

image