Srbija i Balkan

Mandić: Moramo da ujedinimo Crnu Goru i zajedno pobedimo Đukanovića

Kandidat za predsednika Crne Gore Andrija Mandić rekao je da su mafijaškoj hobotnici otkinuti pipci, ali da joj je ostala glava koja je najopasnija
Mandić: Moramo da ujedinimo Crnu Goru i zajedno pobedimo Đukanovićawww.globallookpress.com © Nemanja Cabric

Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da može da pobedi Mila Đukanovića u trci za predsednika Crne Gore, te da ima najviše političkog iskustva od svih koji su izazvali kandidata DPS-a.

U Mediteranskom sportskom centru u Budvi Mandić je održao predizborni skup, sa kojeg je poručeno da politička opcija kojoj pripada Mandić nikada nije imala ništa sa Đukanovićem za razliku od, kako su kazali, mnogih drugih.

"Prošli smo jedan trnovit put i dočekali pobedu 30. avgusta. Do tog datuma, mi smo bili opozicija i kao takvi imali odgovornost za nas, naše porodice i onaj deo Crne Gore koji je tražio pobede. Nakon 30. avgusta imamo odgovornost za čitavu Crnu Goru. Mi smo većina u ovoj zemlji", kazao je Mandić, prenosi "RTCG".

On je istakao da više ne postoji put deoba i da treba pozvati sve čestite ljude, i one koji su nekada iz zabluda glasali DPS, da zajedno budu braća, te da je Crna Gora naša država, "naša zemlja i da u njoj možemo biti srećni samo ako su svi srećni".

Mandić naglašava da su kreatori ideje pomirenja sami građani sa kojima je razgovarao u prethodnom periodu i da su zbog te superiorne, kako kaže, ideje prosute mnoge laži u režiji bivšeg režima.

"Danas se u Podgorici sudi bivšem direktoru tajne policije, bivšoj predsednici Vrhovnog suda, predsedniku Privrednog suda, policajcima koji su bili kriminalci... Mehanizam je krenuo u dobrom pravcu, ali da bi brže išao, mi danas moramo da raširimo ruke, a ja sam ruku ispružio. Ajmo, braćo, da zajednički radimo", rekao je Mandić.

Pripadnici manje brojnih naroda su, kako kaže Mandić, bili žrtve kampanje da neko sa ovog političkog spektra radi protiv njih.

"Setite se izbora 1997. godine koji su podelili Crnu Goru. Imamo konkretne dokaze da su nacionalne manjine bile ugrožene od Mila Đukanovića i njegovih policijskih struktura. Sjetite se 'Lima', 'Orlovog leta'… setite se svega toga. Niko od nas, pogotovo ne Andrija Mandić i naši poslanici, ništa nažao nije učinio manjinskim narodima", objašnjava Mandić.

On je poručio da mu je cilj da svi rade zajedno.

"Mi imamo dobre ideje, da kažemo kako se upravlja od strane naših kadrova. Pogledajte EPCG. Danas Elektroprivreda za dva meseca zaradi 60 miliona evra. Pogledajte Železaru i preduzeća u Budvi i Pljevljima", rekao je Mandić.

Kriminalna hobotnica oborena

Mandić ističe da je kriminalna hobotnica oborena.

"Otkinuti su joj pipci, ali je ostala glava koja je najopasnija. Imam najviše političkog iskustva od svih koji su izazvali Đukanovića. U ovoj borbi sam pokazao da mogu da ga pobedim kao što sam ga pobedio 2020. godine. Ta pobjeda znači da mogu da izađem i kažem da smo ga pobedili. Strah me je da bi se u drugom krugu neki od mlađih srušio i pao u nesvest. Mi to ne smijemo rizikovati", poručio je Mandić.

Mandić kaže da su političko iskustvo i znanje važni i dodaje da nema sela gde nije bio, grada koji nije posetio, da ima njihovu podršku, da je ponosan na Budvane i sve one ljude koji idu ka velikoj pobedi.

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da je Đukanović bio predvodnik politike podela prethodnih decenija, dok su, kako kaže, građani grcali u problemima i siromaštvu.

Knežević je pozvao Aleksu Bečića i Jakova Milatovića da podrže Mandića u drugom krugu izbora.

"Mi ćemo vas, zbog stotina hiljada ljudi, podržati u drugom krugu, ako pobedite Andriju Mandića, ali vas pozivamo isto tako da u drugom krugu, što je izvesnost, podržite Andriju Mandića jer jedino on pobjeđuje Mila Đukanovića. Ima li poštenije i ljudskije ponude od ove koju mi nudimo ispred DF-a? Crna Gora mora da se pomiri", naveo je Knežević.

Predsednik opštine Budva Milo Božović kazao je da postoji samo jedan protivnik, a to je Milo Đukanović.

"Hoću to jasno da poručim, ove ostale protivkandidate ne smatramo za svoje protivnike. Imam lepo mišljenje o njima, biće prilike da se na nekim pozicijama dokažu, ali za ovu borbu postoji samo jedan kandidat koji zna kako se ruši Milo Đukanović – to je Andrija Mandić", podvukao je Božović.

image