Srbija i Balkan

Skandal u crnogorskoj policiji: Na računima policajaca po 50 i više miliona evra

Podatke sa imenima policajaca koji na računima imaju milione dostavili su inostrani partneri ali zbog nepoverenja prema određenim osobama u bezbednosnom sektoru podaci su označeni kao tajni, rekao je ministar za borbu protiv korupcije Crne Gore
Skandal u crnogorskoj policiji: Na računima policajaca po 50 i više miliona evraGetty © Michael Regan / Staff

Crnogorski ministar zadužen za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić potvrdio je u da su inostrani partneri dostavili podatke o jednom broju policajaca koji na računima imaju i po više od 50 miliona evra, ali je objasnio da je reč o poverljivim podacima, koji ne smeju biti plasirani u javnost, prenosi portal IN4S.

"Podaci su označeni kao tajni, sa njima se ne sme baratati u javnosti, zbog nepoverenja prema određenim osobama u bezbednosnom sektoru. U jednom momentu došli smo u situaciju da ne dobijamo ovakve informacije partnera zbog curenja podataka", kazao je Miljanić u emisiji na Parlamentarnom kanalu.

On je naglasio da je ključ svih istraga u poslednjem periodu baziran na podacima dobijenim od Europola i ostalih partnera.

"Da je bilo sreće te podatke bi imala naša policija. Ali kad nije u stanju da obezbedi valjane podatke kojima će hraniti tužilaštvo da sprovodi istrage, onda moramo kompletne procese bazirati na informacijama Europola i partnerskih službi", saopštio je Miljanić.

Sudeći prema podacima istražnih organa iz Crne Gore i inostranstva, jedan od policajaca, koji na računu ima ovu sumu je i odbegli policajac Ljubo Milović, koji je u izveštaju Evropola označen kao saradnik crnogorskog kriminalnog "kavačkog klana" na čijem se čelu nalazi Radoje Zvicer.

image