Srbija i Balkan

Đukanović se od predsedničke fotelje oprostio susretom sa Štajnmajerom

Nemački predsednik je kazao da je počastvovan što je predsednik Crne Gore izabrao posetu Nemačkoj kao poslednju međunarodnu destinaciju na kraju mandata
Đukanović se od predsedničke fotelje oprostio susretom sa Štajnmajerom© https://www.predsjednik.me/

Odlazeći predsednik Crne Gore Milo Đukanović oprostio se od međunarodnih obaveza u predsedničkom mandatu susretom sa predsednikom Nemačke Frank Valter Štajnmajerom, u Dvoru Belvi u Berlinu.

Uz podsećanje da se poznaju četvrt veka, Štajnmajer je čestitao Đukanoviću na, kako je kazao, fenomenalnoj političkoj karijeri, za koju teško da ima primera u svetu.

Istovremeno je, navodi se, podsetio i na brojne zajedničke razgovore, visoko ceneći otvorenost i znalačku Đukanovićevu političku analizu, posebno kada je reč o regionu, koja je za Štajmajera uvek bila dragocena i iz koje je, kako je rekao, saznavao i učio.

Dodaje se da je nemački predsednik uputio i izraze poštovanja za ono što je Đukanović uradio za svoju zemlju, apostrofirajući, kako se navodi, "hrabre odluke tokom njegove političke karijere, suprotstavljanje Miloševiću, i sposobnost da tražeći nezavisnost za svoju zemlju ubedi međunarodne sagovornike u ispravnost te odluke".

image
VV inauguration
banner