Srbija i Balkan

Milatović: O formiranju vlasti u Podgorici pregovaraću sa Abazovićem

Lider pokreta Evropa sad kaže da će nakon formiranja vlasti preispitati poslove prethodne vlasti
Milatović: O formiranju vlasti u Podgorici pregovaraću sa Abazovićemwww.globallookpress.com © © IMAGO

Nosilac liste Evropa sad Jakov Milatović izjavio je da ovaj pokret može da formira vlast u Podgorici sa Demokratskim frontom i Demokratskom Crnom Gorom, a da će pregovarati i sa liderom Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritanom Abazovićem.

"U kontaktu sam sa svim zainteresovanim stranama i u tim pregovorima donosim dozu dobre volje. Uskoro ćemo ih pozvati na pregovore. Mislim da je to dobar polazni osnov", rekao je Milatović.

On navodi da će nakon formiranja vlasti preispitati poslove prethodne vlasti.

"Od nas građani očekuju da preispitamo ovo što je do sada urađeno, pogotovo u poslednjem šestomesečnom nelegitimnom mandatu. Istovremeno očekuju da odmah počnemo sa realizaciom svih stvari o kojima smo pričali u kampanji", rekao je Milatović.

Na lokalnim izborima u Podgorici i još 14 opština Crne Gore održanim u nedelju, 23. oktobra od 143.523 birača glasalo je 99.553.

Najveću podršku u glavnog gradu Crne Gore dobila je koalicija oko Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića sa osvojenih 24 mandata. Međutim, to je značajan pad u odnosu na 2018. godinu kada je ova partija imala 36 odbornika. Pokret Evropa sad, formiran pre svega četiri meseca, osvojio je 21.388 glasova ili trinaest mandata.

Za koaliciju Demokratski front sa nosiocem liste Jelenom Borovinić Bojović, bivšom ministarkom zdravlja, glasalo je 17.953 građana, čime je dobila jedanaest mandata. Ovaj rezultat je porast u odnosu na prošle izbore kada su imali duplo manje. Lista Demokrata - Ujedinjena Crna Gora - Demos osvojila je 10.628 glasova, odnosno šest mandata, što je značajan pad budući da su u ovom sazivu imali trinaest mandata. URA na čelu sa Lukom Rakčevićem osvojila je 6.265 glasova ili četiri mandata, što je isti broj kao u sadašnjem sazivu.

image
VV inauguration
banner