Srbija i Balkan

Dodik: Političari poput Zelenskog ne pobeđuju u sukobima

Želimo okončanje sukoba, ali nema sumnje da Vladimir Zelenski nema autoritet, jer vodi politiku po instrukcijama spolja, poručio je predsednik Republike Srpske koji boravi u Moskvi
Dodik: Političari poput Zelenskog ne pobeđuju u sukobima© Tanjug/FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski vodi politiku po instrukcijama spolja, ali takvi lideri nikada ne pobeđuju u sukobima, izjavio je predsednik Republike Srpske Bosne i Hercegovine.

"Želimo što pre okončanje sukoba, ali nema sumnje da Vladimir Zelenski nema autoritet. Njegova politika je onakva kakva mu se kaže. Takvi ljudi nikada nisu dobijali ratove za svoj narod", kazao je Dodik za televiziju "ATV".

On je pre puta u Moskvu na društvenim mrežama napisao da Republika Srpska (RS) nastavlja saradnju sa Rusijom i da "ima pravo da pod pritiskom vodi svoju autentičnu politiku". Prema Dodikovim rečima, zvanična Banjaluka je odustala od "politike odanosti koju Zapad zahteva po pitanju sankcija Rusiji".

Podsetimo, predsednik Republike Srpske doputovao je juče u Moskvu, gde se sastao sa sekretarom Saveta bezbednosti Nikolajem Patruševim, sa kojim je razgovarao o regionalnoj bezbednosti u savremenim uslovima.

Patrušev je istakao da je Dodik počasni gost 11. međunarodnog sastanka visokih predstavnika koji se bave pitanjima bezbednosti i zahvalio se predsedniku RS na učešću.

Siguran sam da je razmena mišljenja o pitanjima bezbednosti u savremenim geopolitičkim uslovima od velike važnosti. Visoko cenimo partnerstvo u duhu poverenja koje je uspostavljeno između Rusije i Republike Srpske. Zadovoljni smo time kako se razvija čitav kompleks naših veza koje sve više dobijaju strateški karakter", rekao je Patrušev tokom sastanka. 

Dodik je zahvalio Patruševu na izdvojenom vremenu i poručio da ovaj sastanak predstavlja veliku čast za njega. 

Predsednik RS boravi u višednevnoj poseti Rusiji i danas bi, kako je najavljeno, trebalo da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

image
VV inauguration
banner