Srbija i Balkan

Vučić: Možda nam neće biti potrebno novo poskupljenje struje

Srbija neće drugima stvarati priliku da privlače ulagače, cilj je da država bude u prednosti po broju investicija
Vučić: Možda nam neće biti potrebno novo poskupljenje strujewww.globallookpress.com © Alf Ribeiro/Keystone Press Agency

Ako uslovi ostanu kao što su sada, Srbiji neće biti potrebno novo poskupljenje struje dogovoreno sa MMF-om, poručio je predsednik Aleksandar Vučić tokom boravka u Kišinjevu.

"To vam sad kažem, pošto mi da budemo budale nećemo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara i istakao da ne želi da drugima stvaramo priliku da privlače više investitora.

Predsednik je naglasio i da će Srbija povesti računa da budu zadovoljni i građani i ulagači.

Istakao je i da je cilj države da i dalje imamo više od 60 odsto privučenih stranih direktnih investicija u regionu, jer to stvara prednost u odnosu na sve na Balkanu.

Na pitanje novinara o čemu su razgovarali evropski lideri na okruglom stolu posvećenom energetici u Kišinjevu, odnosno da li se Evropa već priprema za narednu zimu, kao i da li je bilo reči o zajedničkim nabavkama energenata po nižim cenama i da li će zemlje Zapadnog Balkana moći da računaju na pomoć, Vučić je rekao da se pričalo i o tome.

"Pričalo se o tome, ali nisam siguran da će do toga doći, tražili smo veću pomoć i podršku, a hoće li biti, verujem da hoće, Ursula (Fon der Lajen) je bila otvorena po tom pitanju", naveo je Vučić.

image