Srbija i Balkan

Održani parastosi povodom 40 dana od tragedije u Duboni i Malom Orašju

Građani će tokom celog dana moći da odaju poštu žrtvama
Održani parastosi povodom 40 dana od tragedije u Duboni i Malom Orašju© Танјуг/Душан Коцић

U Duboni i Malom Orašju danas su održani parastosi u crkvama i na mestima stradanja povodom obeležavanja 40 dana od tragedije, kada je u tim selima u okolini Mladenovca i Smedereva ubijeno osam osoba.

Građani će tokom celog dana polaganjem cveća i paljenjem sveća moći da odaju poštu žrtvama.

U noći između 4. i 5. maja, 20-godišnji U.B. je hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba u Duboni i Malom Orašju.

On je priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi. U.B. se nalazi u pritvoru koji mu je određen 6. maja.

U nedelju 11. juna obeleženo je 40 dana od tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, gde su građani polagali cveće i palili sveće u znak sećanja na deset žrtava masovne pucnjave. 

Vlada Srbije je nakon tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" osnovala i Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja, koji će u narednom periodu rad usmeriti ka još efikasnijoj prevenciji, edukaciji i sprečavanju vršnjačkog nasilja, saopštilo je ranije Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

image