Srbija i Balkan

Sednica Anketnog odbora koji ispituje masovna ubistva, Marinika Tepić izabrana za predsednicu

Prva sednica Anketnog odbora za ispitivanje okolnosti masovnih ubistava u Srbiji, formiranog na zahtev opozicije
Sednica Anketnog odbora koji ispituje masovna ubistva, Marinika Tepić izabrana za predsednicu© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Šefica poslaničke grupe "Ujedinjeni" Marinika Tepić izabrana je za predsednicu Anketnog odbora koji utvrđuje činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca.

Kako javlja izveštač RTS-a Tepić je preuzela predsedavanje.

Sa 16 glasova "za", Marinika Tepić je izabrana za predsednicu Anketnog odbora, na prvoj sednici tog odbora u Skupštini Srbije koji je formiran na zahtev opozicije, kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava.

Dva člana odbora bila su uzdržana, dok su dva bila protiv.

Za zamenicu predsednika odbora izabrana je poslanica SNS-a Biljana Pantić Pilja sa 17 glasova podrške, a uzdržanih nije bilo.

Učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu je 3. maja iz pištolja ubio osam učenika i radnika škole i ranio više osoba. Deseta žrtva je učenica koja je kasnije podlegla povredama.

Dan kasnije 21-godišnji mladić ubio je osam osoba i ranio 14 u selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca. Od posledica ranjavanja još jedna osoba je preminula u bolnici.

image