Srbija i Balkan

Podkast "Lokomotiva": Nas i BRIKS-a - Pet milijardi!

Autori su razgovarali o najvaljenom samitu BRIKS - Srbija, pristupu Srbije ugovoru o prijateljstvu sa zemljama ASEAN-a, šta znači poruka na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Tviter (Iks) američke ambasade - Kad se Nacionalna garda Ohaja u Srbiju vrati, nevoljama građanina Kristofera Šmita u Republici Srpskoj... 
Podkast "Lokomotiva": Nas i BRIKS-a - Pet milijardi!

Gost u novoj epizodi podkasta "Lokomotiva" je prevodilac i analitičar Igor Jaramaz sa kojim su Tiosav Purić i Marko Nikolić razgovarali o izazovnom političkom trenutku u Crnoj Gori, o tome ko kroji novu Vladu Crne Gore, zašto predstavnici Srba nisu u planu sastava nove Vlade, čiji je mandatar Milojko Spajić iako su srpske stranke podržale kandidata PES-a na predsedničkim izborima.

Autori su sa gostom razgovarali i o posledicama promovisanja "vouk" kulture u Americi i Kanadi, kako se "demokratski" politički sistemi pretvaraju u totalitarne, kao i gde vodi i kako se sprovodi u osnovnim školama na Zapadu takozvana "seksualna edukacija" dece?

 Na pitanje kako će izgledati sastav nove crnogorske vlade, Jaramaz kaže:

"U crnogorskoj matematici jedan plus jedan, često nisu dva. Što se tiče srpskog faktora u sastavu nove Vlade, tu sam pesimističan jer je cilj pokreta Evropa sad da potpuno izbaci srpski politički faktor iz Vlade ili da im se da određeni broj beznačajnih resora. Manjiske stranke su bile na DPS-ovoj listi i prema sadašnjoj računici, obećava im se veliki uticaj u novoj Vladi. Mi i dalje imamo činjenicu da iako srpskim jezikom govori većina građana Crne Gore, nemamo škole gde se uči srpski jezik, već je jedini zvanični jezik - crnogorski." 

"Lokomotiva" podkast emituje se svake subote od 19 časova.

 

 

 

 

image