Srbija i Balkan

Dosije Iks srpskog Tvitera: Ili jesi, ili nisi - Miketić!

Dok se čeka rasplet - ili još veći zaplet - situacije, na Iksu su se ušančila dva suprotna tabora. Da li ste za ili protiv Miketića, postalo je važnije od toga šta mislite o Hamasu, sukobu u Ukrajini ili rodnoj ravnopravnosti
Dosije Iks srpskog Tvitera: Ili jesi, ili nisi - Miketić!© Milan Maricic/ATAImages

Analitičari ovih dana intenzivno govore o povišenoj političkoj temperaturi, aludirajući na predstojeće izbore. Razvoj događaja im je, međutim, surovo - i bukvalno - dao za pravo, nakon što se narodni poslanik i član stranke Zajedno Đorđe Miketić našao u žiži javnosti. 

U pitanju je eksplicitni snimak iza koga, po njegovim tvrdnjama, stoje državne institucije i BIA, što je ta Agencija odmah demantovala. 

Dok se čeka rasplet - ili još veći zaplet - situacije, na Iksu su se ušančila dva suprotna tabora. Da li ste za ili protiv Miketića, postalo je važnije od toga šta mislite o Hamasu, sukobu u Ukrajini ili rodnoj ravnopravnosti. 

Ili jesi, ili nisi - Miketić! 

Svi smo mi Miketić

"Saopštenje BIA u kom se poziva narodni poslanik Miketić da obnaroduje šta je sve sadržaj njegovog privatnog snimka predstavlja slom države i njene bezbednosti", ocenio je oštro Boris Tadić, lider SDS-a.

Sasvim drugo mišljenje imao je marketinški stručnjak Nebojša Krstić

"Miketić je kandidat liste 'Srbija protiv nasilja' iako njegov kućni video predstavlja ozbiljno nasilje nad javnošću", kazao je Krstić.

Blago državi koja nema nikakvih problema nego samo porno snimak, odgovorila je Marija Panić.

"Budite sigurni da će svako od nas proći istu torturu mlevenja na živo kroz SNS medije kao on, ako im se učini da možemo da ugrozimo njihovu vladavinu. Najsurovije, bez trunke ljudskosti", poručio je korisnik Goran Petrović.

On je pritom podelio poruku "Svi smo mi Miketić", na šta je stigao odgovor: "Nadam se da niste svi Miketić".

Razapeti Miketić

Da je bilo ko iz vlasti umesto Miketića na snimku, vi bi ga razapinjali, poručio je Iks javnosti Vladimir Đukanović.

"Imali bi specijalne emisije i sagovornike na temu ugroženosti žena koje su prinuđene da se bave prostitucijom, a koje bahati predstavnici vlasti iskorišćavaju za niske strasti i to plaćaju narodnim parama", naveo je član Predsedništva SNS-a Vladimir Đukanović.

Pošto je na snimku visoko rangirani opozicioni političar sa Šolak-Đilas liste, onda vas baš briga za sve gore pomenute teme, dodao je Đukanović.

Neka se povuče iz kampanje dok ne prođe ovo, napisala je Ksenija. 

"I nemojte samo 'to rade i oni' jer ako neko kolje ne znači da ću da koljem i ja", istakla je poznata tviterašica.

"Propagiraju kulturu i neke više vrednosti a ovamo brane razvrat i drogiranje. Nigde u svetu ovakav snimak ni jedan političar ne bi preživeo u politici. Hoćete Zapad ali po vašim merilima gde se u svakoj predsedničkoj kampanji iskopavaju ovakvi snimci jer je to politička smrt", navela je Danijela Marković.

S tom razlikom što se ovde ne "iskopavaju", već ih služba krade, odgovorila je Makilica

Miketić ne sme da stane!

Belo je boja demokratije, duhovito je tvitovao novinar Zoran Ćirjaković.

Neki su događaj iskoristili kao inspiraciju za izbornu kampanju.

"Imam slogan za opoziciju. Miketić ne sme da stane!", objavio  je Šoraks "dorađenu" verziju aktuelnog slogana "Srbija ne sme da stane".

Korisnik Trener se složio sa njim, uz napomenu da bi bilo "dosta suprotstavljenih mišljenja, kad bi išao slogan 'kampanja od vrata do vrata'". 

Nakon mnogih optužbi da BIA stoji i za svega, neki su se uplašili šta bi moglo o njima da se sazna, pa su rešili preventivno da se autuju. 

"Znam da BIA ima negde snimak gde krljam sarmu i majonez, u ruci krajka belog hleba", bio je jedan od komentara.

"Zato smo mi na treningu uvek bili u kimonu kad radimo rvanje, nije ovo baš najpraktičnije, posle može da ti se pojavi snimak na Tviteru", objasnio je korisnik Samo vas posmatram.

image